Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια-Αντί για ναρκωτικά βρήκαν παιδάκια

Γράφει η Βέρα Σιατερλή

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, 07:45 το πρωί με ξύπνησε θόρυβος ελικόπτερου. Τρόμαξα. Ακουγόταν πολύ κοντά και φοβήθηκα μήπως είχαμε πυρκαγιά στον Λυκαβηττό. Αλλά όχι το ελικόπτερο ήταν της ΕΛΑΣ και επέβλεπε τη επαίσχυντη επιχείρηση της αστυνομίας για ναρκωτικά και όπλα σε τέσσερεις καταλήψεις στα Εξάρχεια.

Άνοιξα την τηλεόραση και εκείνη την στιγμή μόνο το sky αναφερόταν στα γεγονότα. Με «έκπληξή» τους οι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές της εκπομπής έβλεπαν μωρά στην αγκαλιά και παιδάκια να βγαίνουν από τις καταλήψεις. Ποιους περίμεναν να δουν οι «έγκριτοι δημοσιογράφοι»; Τις Ερυθρές ταξιαρχίες;!

Μπήκα στο διαδίκτυο για περαιτέρω πληροφορίες και περισυνέλεξα τα παρακάτω:
Η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει στο f/b την επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια:
«Όταν κάνουν κουμάντο οι χρυσοχοίδηδες αυτού του κόσμου. Η ΕΛΑΣ εκκενώνει τέσσερα κτίρια στα Εξάρχεια και διώχνει τα κακοποιά στοιχεία που βλέπουμε στη φωτογραφία. Μπορούμε να κοιμηθούμε με ανοιχτά παράθυρα κι απόψε.»

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομίας για ναρκωτικά και όπλα στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων που τελούσαν υπό κατάληψη.
Από τα ξημερώματα δεν επιτρεπόταν στα οχήματα να εισέλθουν στην περιοχή από κάθετες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η επιχείρηση διεξήχθη τέσσερα σε υπό κατάληψη κτίρια που είναι στην οδό Σπυρ. Τρικούπη στην Καλλιδρομίου και την οδό Φωτήλα.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν 143 άτομα σε δύο κτίρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι πρόσφυγες και μετανάστες ανάμεσά τους και παιδιά. Από τους 143, που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους, οι 57 είναι άνδρες, οι 51 γυναίκες και οι 35 ανήλικοι, από Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ερυθραία και Τουρκία.

Παράλληλα, σε άλλο κτίριο στην οδό Καλλιδρομίου βρέθηκαν τρία άτομα, από τα οποία οι δύο είναι Έλληνες και ο τρίτος Γάλλος. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε προσαχθεί για την αντίδρασή του σε βάρος αστυνομικών, κατά την διαμαρτυρία από συλλογικότητες εναντία στο Airbnb στο Κουκάκι έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης. Όσον αφορά το τέταρτο κτίριο, που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Φωτήλα, ήταν άδειο την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης. Σημειώνεται στην επιχείρηση εκκένωσης των υπό κατάληψη κτιρίων, συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, διεξάγονταν και έλεγχοι για ναρκωτικά και όπλα.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν εντέλει ναρκωτικά ούτε και όπλα!, στα τέσσερα αυτά κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη.

Πηγή: iefimerida.gr,ert.gr, documentonews.gr