Ψευδής καταγγελία για βιασμό (άλλο ένα επιχείρημα στην κουλτούρα του βιασμού)

Γράφει η Βέρα Σιατερλή

Τις τελευταίες εβδομάδες σαν μικρά αγκαθάκια με τσιμπούσαν αναφορές στις ειδήσεις της δημόσιας ελληνικής τηλεόρασης σε περιπτώσεις τουριστριών, οι οποίες, είχαν καταγγείλει «ψευδή βιασμό».

Κάτι απροσδιόριστο με ενοχλούσε στην είδηση. Σαν απειλή, σαν συναγερμός, κάτι σκοτεινό, υποχθόνιο. Οι ειδήσεις αφορούσαν τα «διασυρθέντα για βιασμούς» νησιά της Ρόδου και της Κρήτης. Εκεί λοιπόν με τους φεμινιστές αρσενικούς και τους ακόμη πιο υπέρμαχους των γυναικείων δικαιωμάτων αστυνομικούς, κάποιες τουρίστριες οι οποίες κατάγγειλαν βιασμό, αναίρεσαν τις καταγγελίες τους συνετισμένες, καθώς, όπως αναφέρουν οι ειδήσεις, στόχο είχαν να εισπράξουν 10.000€ ασφάλιστρα, για βιασμό ενώ η καταγγελία ήταν ψευδής.

Συγκεκριμένα καταγγέλλονται για απάτη οι τουρίστριες οι οποίες πριν έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, ασφαλίστηκαν κατά του βιασμού. Στη συνέχεια ήρθαν στην Ελλάδα και λίγο πριν φύγουν πήγαν στην αστυνομία για να καταγγείλουν. Αφού ενημερώθηκαν από τους ευγενείς αστυνομικούς για τις «συνέπειες» τις καταγγελίας τους την απέσυραν ως ψευδή.

Οι ειδήσεις αυτές στόχο έχουν να «καθαρίσει» το όνομα των νησιών και να αποδομηθεί ο γυναικείος λόγος προσθέτοντας άλλο ένα επιχείρημα στην κουλτούρα του βιασμού.

Κι αν πραγματικά οι τουρίστριες αυτές θέλησαν να εξαπατήσουν τις ασφαλιστικές εταιρίες για να εισπράξουν το παχυλό ποσό της αποζημίωσης;

Θα απαντήσω με ερωτήσεις: γιατί δεν ανακοινώθηκαν οι καταγγελίες βιασμού στις ειδήσεις της δημόσιας τηλεόρασης παρά μόνο το συμπέρασμα; Τι απόνερα αφήνει η μία και τί η άλλη είδηση; Πόσο ενδυναμώνεται η κουλτούρα του βιασμού; Πόσο αποδυναμώνεται η κάθε βιασμένη, η οποία σκέφτεται να καταγγείλει την συμφορά που την βρήκε με τους ματσό ελληνάρες;

Ας μην ξεχνάμε την 19χρονη Βρετανίδα στην Κύπρο υποστηρίζει ότι δεν είπε ψέματα ότι υπέστη βιασμό και πως ασκήθηκε πίεση από την Κυπριακή αστυνομία για να την αναγκάσει να αποσύρει τον ισχυρισμό της για βιασμό. Η οικογένεια της 19χρονης οργάνωσε εκστρατεία με την επωνυμία «Go Fund Me” από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και τον υπόλοιπο κόσμο με σκοπό την προσφορά χρημάτων για την αντιμετώπιση των δικαστικών εξόδων της υπόθεσης διαφορετικά το κόστος είναι δυσβάστακτο. Η νομική ομάδα της 19χρονης θα υποβάλει στο Δικαστήριο ότι τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι έδωσε ψευδή κατάθεση για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς αλλά ότι αντιθέτως τα αποδεικτικά στοιχεία, τείνουν να δείξουν το αντίθετο, λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά των Ισραηλινών τόσο στην Κύπρο όσο και στην επιστροφή τους στο Ισραήλ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.