«Φεστιβάλ παρθενίας» από Ορθόδοξους Χριστιανούς

«Φεστιβάλ παρθενίας» από Ορθόδοξους Χριστιανούς-Την χαρακτηρίζουν θέμα εθνικής σημασίας

Γράφει ο Γιώργος Λακαφώσης

Αλιεύει η Στέλλα Σάμου

Ένα “φεστιβάλ παρθενίας” θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, στους πρόποδες του βουνού Elbrus με στόχο την ενίσχυση την αποχή από τις προγαμιαίες σχέσεις.

«To βουνό Elbrus στέφεται από δύο κορυφές, η μια εκ των οποίων ελαφρώς δεσπόζει επί της άλλης, και μας θυμίζει ότι ο σύζυγος είναι η κεφαλή της συζύγου. Το αδιάλυτο και η σταθερότητα του γάμου συμβολίζεται από τη συνένωση αυτών των δύο κορυφών κάτω από τον ουρανό εις μία σάρκα. Το λευκό χιόνι στην κορυφή του βουνού Elbrus το οποίο είναι η ίδιο σε κάθε εποχή μοιάζει πάντα με την αγιότητα και την καθαρότητα του γάμου που εκπορεύεται εκ παραδείσου από τον Θεό», αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του ορθόδοξου κινήματος «Όχι στο διαζύγιο» το οποίο εναντιώνεται στα διαζύγια και διοργανώνει το φεστιβάλ.

Νέοι από διάφορες πόλεις της Ρωσίας, θα λάβουν μέρος σε αυτή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Tegenekli. Θα παραστούν επίσης σε προσευχές στην Εκκλησία του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην πόλη της Tyrnyauz.

Στις 23 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία τιμά τις Αγίες Αγίες Μηνοδώρα, Μητροδώρα, Νυμφοδώρα. Ήταν τρεις αδελφές που θέλησαν να διατηρήσουν την αγνότητά τους: επέλεξαν ένα απομακρυσμένο μέρος στην έρημο και ακολούθησαν μια αγία ζωή εκεί, γεμάτη από νηστεία και προσευχή.

«Η χιονισμένη «ζώνη» της οροσειράς του Καυκάσου, με την πληρότητα και την αγνότητα της φύσης μαρτυρά το μεγαλείο της λέξης«παρθενία» που αγκαλιάζει την καθαρότητα του έντιμου γάμου» αναφέρεται επίσης στο μήνυμα της οργάνωσης.

Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές, για πολλά έθνη η προγαμιαία παρθενιά θεωρείται ως προαπαιτούμενο για γάμο, και στον ίδια το γάμο συνεχίζεται με τη μορφή της πίστης και το αδιάλυτο της Ένωσης του γάμου. Έτσι, «στο πλαίσιο αυτό, η παρθενία μπορεί να χαρακτηριστεί ως εθνική κληρονομιά και η διατήρηση της παρθενίας πρέπει να θεωρηθεί ως ένα θέμα εθνικής σημασίας».

ΠΗΓΗ: Εκκλησία online – 23/8/2019