Χιλή: Καλλιτέχνιδα του δρόμου, 36 ετών, βρέθηκε κρεμασμένη με χειροπέδες

Από Christina Mavropoulou

Ντανιέλα Καράσκο, γνωστή ως la Μimo. Καλλιτέχνης του δρόμου. 36 ετών. Σύμφωνα με την φεμινιστική κολεκτίβα NiUnaMenos «την προπηλάκισαν, την βασάνισαν και την δολοφόνησαν».

Το Συνδικάτο των Ηθοποιών της Χιλής- Sidarte απαιτεί να γίνει έρευνα και να αποδοθεί δικαιοσύνη αφού οι συνθήκες της δολοφονίας της παραμένουν άγνωστες ενώ οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν πως δολοφονήθηκε από αστυνομικούς. Σύμφωνα με την αυτοψία ο θάνατος οφείλεται σε ασφυξία και η αστυνομία κάνει λόγο για «αυτοκτονία», ωστόσο με πληροφορίες και βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η τελευταία φορά που η κοπέλα θεάθηκε ζωντανή ήταν όταν συνελήφθη από τους Καρααμπινιέρος στις 19 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Το πτώμα της κοπέλας βρέθηκε κρεμασμένο σε ένα φράκτη, με χειροπέδες στο πάρκο André Jarlan, στην συννοικία Pedro Aguirre Cerda, στα νότια του Σαντιάγο, όπως προκύπτει από βτίντεο που καταγράφει, όπως δηλώνεται, της “ανακάλυψης” του άψυχου κορμιού της και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

To MΩΒ δεν θέλησε να αναδημοσιεύσει τη σχετική φωτογραφία.

ΠΗΓΗ: Enallaktikos.gr