Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Μάλτας-σχετικά με τη δολοφονία της Δάφνης Καρουάνα

Η Δάφνη Καρουάνα δολοφονήθηκε το 2017, γιατί έκανε ερευνητική δημοσιογραφία και αποκάλυπτε σκάνδαλα διαφθοράς και χρηματισμού. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, και σιγά σιγά αποκαλύπτονται πολλά πρόσωπα τα οποία είχαν κάθε λόγο να την αποδομήσουν και να εμποδίσουν τις έρευνες. Τώρα φθάσαμε μέχρι τον πρωθυπουργό. Δείτε προηγούμενο άρθρο του Μωβ εδώ:

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ (φωτο), ο οποίος φέρεται να παρενέβη στην έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία και δέχεται ισχυρές πιέσεις να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Κυριακή ότι θα παραιτηθεί τον Ιανουάριο.

Στο διάγγελμά του ο Μούσκατ δεν αναφέρθηκε στη δολοφονία της δημοσιογράφου, αλλά είπε ότι θα παραιτηθεί «καθώς αυτό είναι που πρέπει να κάνει».

Νωρίτερα την Κυριακή, μεσούσης της κρίσης σε σχέση με την έρευνα για τη δολοφονία της Καρουάνα, ο Μούσκατ έλαβε την υποστήριξη βουλευτών και υπουργών του κόμματός του, του Εργατικού Κόμματος, για να παραμείνει στη θέση του έως τον Ιανουάριο.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν αποχωρεί άμεσα και ανακοίνωσε διαδικασία για την αντικατάστασή του που θα αρχίσει στις 12 Ιανουαρίου.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, AFP, Reuters-μέσω Huffpost)