61χρονος καθηγητής μουσικής συνελήφθη για βιασμό 9χρονου

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Δεν έχουν τέλος οι ασέλγειες και βιασμοί ανηλίκων από καθηγητές, δασκάλους, ιερείς και πρόσωπα εξουσίας, όπως φαίνεται από πολλές δημοσιεύσεις της επικαιρότητας, κάποιες από τις οποίες αναρτήσει και το ΜΩΒ.

Ο καθηγητής μουσικής συνελήφθη στις 15 Νοεμβρίου, με κατηγορίες βιασμού και γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και για κατάχρηση ανηλίκου.

Όταν οι γονείς έμαθαν την κακοποίηση, προσέφυγαν στις αρχές, ενώ ο πατέρας σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε στο δάσκαλο.

Πριν δυο ημέρες η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά διέταξε να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του κατηγορούμενου δασκάλου και η φωτογραφία του.

Η δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 10-6-2020, όπως αναφέρεται στην Εισαγγελική Διάταξη, και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική του δράση αλλά και στην ανεύρεση τυχόν άλλων παθόντων του συγκεκριμένου.

Προφανώς εμείς δεν αναπαράγουμε τα στοιχεία του κατηγορούμενου, αφού πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες από μέρους των δικαστικών αρχών πρέπει να γίνονται με μεγάλη φειδώ, όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Όχι μόνο γιατί δεν ξεχνάμε τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών το 2012, αλλά και γενικότερα επειδή συμφωνούμε με το τεκμήριο της αθωώτητας.