Μαύρο στον Λιάγκα για πέντε μέρες και πρόστιμο 150.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Μαύρο στον Λιάγκα για πέντε μέρες και πρόστιμο 150.000 ευρώ για τη χυδαία διακωμώδηση σεξουαλικής επίθεσης

Πέντε ημέρες αναστολή μετάδοσης της πρωινής εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα και 150 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον ΣΚΑΪ για τη χυδαία διακωμώδηση σεξουαλικής επίθεσης σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ.

Το ΕΣΡ αποφάσισε για τις «παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου» να επιβάλει διακοπή «μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020».

Επίσης, για την «υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος» επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις για την γελοιοποίηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στο ΑΠΘ, η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα «καταδίκασε απόλυτα» το περιστατικό, ζητώντας συγγνώμη για την παρουσίαση του θέματος. Ο Λιάγκας έκανε λόγο για μία βίαιη πράξη, ωστόσο, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, υποστήριξε ότι υπάρχει και μια «αστεία πλευρά».

ΠΗΓΗ: the pressproject 16-12-19

Από πλευράς του Μωβ να θυμίσουμε ότι κάναμε αμέσως μετά την μετάδοση της εκπομπής καταγγελία στο ΕΣΡ, ενώ επίσης αμέσως ζητήσαμε από τον Δήμαρχο Αθηναίων να παύσει την κ. Γκαγκάκη από υπεύθυνη του Δήμου για την Τεχνόπολη.

Και στις δύο περιπτώσεις υπήρξε μια τιμωρία, αλλά το ΕΣΡ θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρό. Και θα περιμέναμε να αναφέρεται ρητά στο θέμα της βίας κατά των γυναικών την οποία διακωμωδούσε ο Λιάγκας και η παρέα του. Καλό αλλά λίγο, λοιπόν. Τώρα περιμένουμε την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ η οποία απ’ ότι γνωρίζουμε τον έχει καλέσει στο Πειθαρχικό. Εμείς πάντως απαντήσαμε και με το πανό μας στις εκδηλώσεις για την 25η Νοέμβρη. Σ.Β.