Για το βασανισμό ανάπηρης γυναίκας στο ΑΤ Ομόνοιας

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Παραθέτουμε εδώ δημοσίευμα σχετικά με το βασανισμό ανάπηρης γυναίκας στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, και θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για τόση βαρβαρότητα που κρύβεται μέσα σε κάποιες στολές, όπως είδαμε και στην περίπτωση της οικογένειας που ζούσε δίπλα σε μια κατάληψη που εκκενώθηκε πριν λίγες ημέρες στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι. Για τον συγκεκριμένο βασανισμό έχουν συλληφθεί, όπως μαθαίνουμε, κάποιοι αστυνομικοί, αλλά σπάνια τιμωρούνται τέτοιου είδους βαρβαρότητες. Αυτές τις συμπεριφορές τις γνωρίζαμε τον καιρό της δικτατορίας, και όχι μόνο. Επανέρχονται όμως συχνότατα. Εξοργιστικό. Να συγχαρούμε και την εφημερίδα. Σ.Β.

Στη δημοσιότητα ήρθε ολόκληρο το βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο εμφανίζονται αστυνομικοί του ΑΤ Ομόνοιας να σέρνουν μία ανάπηρη γυναίκα στον δρόμο και στη συνέχεια να την καταβρέχουν με τη μάνικα που βρίσκεται στην είσοδο του τμήματος. Όπως φαίνεται οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν πτοήθηκαν όταν η αυτόπτης μάρτυρας παρενέβη, αλλά αντιθέτως του πέρασαν χειροπέδες παρότι τους επέδειξε τη δικηγορική του ταυτότητα.

Το βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Documento και είναι τραβηγμένο από την κάμερα του ΑΤ Ομόνοιας.

Μάλιστα, ακόμα και με την προαναγγελία της αποκάλυψης από την εφημερίδα, η ΕΛΑΣ αναγκάστηκε να απαντήσει με Δελτίο Τύπου της, παραδεχόμενη πως την 20η Οκτωβρίου έλαβαν χώρα ο βασανισμός και ο εξευτελισμός γυναίκας ΑμΕΑ από αστυνομικούς, και υποστηρίζοντας πως οι αστυνομικοί συνελήφθησαν και έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν.

ΠΗΓΗ: The Press Project 23 Δεκ. 2019