Η πρωταθλήτρια στο σκάκι Μούζιτσουκ αρνείται να παίξει με αμπάγια

Χαστούκι στη Σαουδική Αραβία – Η πρωταθλήτρια Μούζιτσουκ αρνείται να παίξει με αμπάγια

Η Άννα Μούζιτσουκ προχώρησε σε μια κίνηση “δήλωση” κατά του σκοταδισμού, “χαστούκι” επί της ουσίας στη νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Με ενημέρωση της η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι τόνισε πως δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα στη Σαουδική Αραβία γιατί, αρνείται να παίξει με ειδικούς κανόνες (φορώντας αμπάγια, παραδοσιακή φορεσιά μουσλουλμανίδων, που καλύπτει όλο το σώμα, εκτός από το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια), και δήλωσε πως θα ακολουθήσει τις αρχές της και όχι το χρήμα…

Η δηλωσή της:

«Σε λίγες μέρες θα χάσω δυο παγκόσμιους τίτλους, το έναν μετά τον άλλον. Επειδή αποφάσισα να μην ταξιδέψω στη Σαουδική Αραβία.

Αρνούμενη να παίξω με ειδικούς κανόνες, να φορέσω αμπάγια, να με συνοδεύει άνδρας για να μπορώ να βγω από το ξενοδοχείο, για να μην αισθάνομαι άνθρωπος δεύτερης διαλογής.

Θα ακολουθήσω τις αρχές μου και δεν θα μετέχω στο παγκόσμιο σκακιστικό πρωτάθλημα Ράπιντ και Μπλιτς όπου σε 5 μόλις μέρες θα μπορούσα να κερδίσω περισσότερα χρήματα από δεκάδες άλλα τουρνουά μαζί. Όλα αυτά είναι πολύ δυσάρεστα, αλλά…»

ΠΗΓΗ: fosonline, 3-1-2020