Κορακάκη: Για πρώτη φορά στην ιστορία, γυναίκα πρώτη Λαμπαδηδρόμος στους Ολυμπιακούς

Αλιεύει η Βέρα Σιατερλή

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του altsantiri.gr, ατις 12 Μαρτίου 2020 η Άννα Κορακάκη θα πάρει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια στην Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία γυναίκα αποφασίστηκε να γίνει η πρώτη Λαμπαδηδρόμος.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, θα είναι η πρώτη Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», στις 12 Μαρτίου 2020, στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως, αμέσως μετά τη γέννησή του στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου.

Σχόλιο: Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι γιγαντισμός, και αυτά που υπερέχουν είναι οι κατασκευές γιγάντιων γηπέδων, η τσιμεντοποίηση των περιοχών όπου γίνονται, όπως θυμόμαστε και από την Ελλάδα, και ο άκρατος ανταγωνισμός που συνοδεύεται από όλα τα αναβολικά του κόσμου, κατά την προετοιμασία αλλά συχνά και τους ίδιους τους αγώνες. Παρ’ όλα αυτά, η επιλογή της Κορακάκη δείχνει ότι σπάει ακόμα μια γυάλινη οροφή και αμφισβητείται ένας ακόμα ανδροκρατούμενος χώρος. Σ.Β.