Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του μισογυνισμού στο Κάραβελ

Την Κυριακή 9-2, Δεκαεπτά χριστιανο-ακροδεξιές οργανώσεις έκαναν εκδήλωση για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. Προηγήθηκε πριν λίγες εβδομάδες η αφίσα που τοποθέτησαν σε σταθμούς του μετρό, όπου έλεγαν ότι οι έκτρωση είναι φόνος. Το Μωβ και άλλες συλλογικότητες πήγαμε έξω από το ξενοδοχείο για να διαμαρτυρηθούμε για το σκοταδισμό που εκπέμπεται από όλη αυτή τη σύναξη.

Διαβάσαμε εκεί και το παρακάτω κείμενο, της Συνέλευσης 8ης Μάρτη στην οποία συμμετέχει ΤΟ ΜΩΒ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία ζητούν οι γυναικείες οργανώσεις

Μετά την αποτυχία τους να πλήξουν το δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση, με τις αποκρουστικές και αναχρονιστικές αφίσες στο μετρό της Αθήνας, διάφορες θρησκευτικές και φονταμενταλιστικές οργανώσεις διοργάνωσαν σήμερα εκδήλωση όπου στηλιτεύουν την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία και προσπαθούν να προλάβουν κάθε κίνηση για να εισαχθεί.

Πολύ περισσότερο, η υπουργός Παιδείας με εγκύκλιό της καλούσε πριν λίγες ημέρες τους μαθητές και τις μαθήτριες να παρακολουθήσουν την μεσαιωνική αυτή εκδήλωση, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει αλλεπάλληλες ιδεολογικές επιθέσεις, μαζί με τις οικονομικές, στα δικαιώματα του γυναικείου & φεμινιστικού κινήματος, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Μετά από διαμαρτυρίες, η υπουργός απέσυρε με άλλη εγκύκλιό της το κάλεσμα αυτό, αλλά οι προθέσεις έχουν καταγραφεί, ενώ γίνεται εμφανές ότι ζητήματα των γυναικών που θεωρούνταν λυμένα, επανέρχονται συνειδητά από τις δυνάμεις του συστήματος που θέλουν τη γυναίκα στον «παραδοσιακό» της ρόλο!

Είμαστε εδώ σήμερα για να πούμε ότι ο φονταμενταλισμός δεν θα περάσει, ότι το υπουργείο οφείλει να εισάγει επιτέλους και σ’ αυτή τη χώρα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλες τις τάξεις της εκπαίδευσης, γιατί τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν με επιστημονικό και δημοκρατικό τρόπο για το σώμα τους, τη σεξουαλικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης λέμε ότι το δικαίωμα στην έκτρωση έχει αγκαλιαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που επιθυμούν να προγραμματίζουν την οικογένεια που/ αν, θέλουν να φτιάξουν, θέλουν να ελέγχουν το σώμα και τη ζωή τους οι ίδιες και δεν πτοούνται από τις μεσαιωνικές θεωρίες.

Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει φορτωθεί στις πλάτες των γυναικών, οι ιδεολογικές επιθέσεις σε κατακτήσεις χρόνων έχουν επιστρέψει “πανηγυρικά”, με αντιδραστικά επιχειρήματα για τις εκτρώσεις, με χυδαία και υποκριτική προπαγάνδα για τα “αγέννητα παιδιά”, με προκλητικές παρεμβάσεις της εκκλησίας και του συντηρητικού πολιτικού κόσμου.

Ο στόχος αυτών των οργανώσεων είναι να παρέμβουν στην κοινωνία να δημιουργήσουν συζήτηση, να δηλώσουν ότι έχουν δύναμη και πως μηχανισμοί του κράτους είναι δίπλα τους και όντως είναι. Πολλές και πολλοί βγάζουν τη χρυσαυγίτικη στολή και φορούν την «επιστημονική» για να πουν πότε το έμβρυο γίνεται παιδί και να ενοχοποιήσουν τις γυναίκες που θέλουν να ελέγχουν το σώμα τους.

Η κίνηση «Αφήστε με να ζήσω» κάνει από πέρυσι έντονα βήματα δηλητηριασμού της κοινωνίας με μισογύνικες και εθνικιστές δράσεις, διοργανώνοντας συνέδρια δήθεν επιστημονικού χαρακτήρα που επιβεβαίωναν μέσα από ένα μεταφυσικό πρίσμα πως οι γυναίκες που κάνουν άμβλωση είναι φόνισσες και βάλλονται για τη δήθεν εξόντωση του έθνους.

Στην συνέχεια, η Ιερά Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας και όλο το σκοταδιστικό συνοθύλευμα παίρνουν απόφαση να καθιερωθεί «Ημέρα αγέννητου παιδιού», ενώ εφημερίδα του αθλητικού χώρου έκανε ένα εμετικό πρωτοσέλιδο με το δήθεν αγέννητο παιδί.

Λέμε στους φονταμενταλιστές: Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσετε τον κόσμο πίσω σε σκοτεινούς καιρούς και θα διασφαλίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις πως το σώμα μας θα ανήκει σε εμάς, σε κανένα κράτος, σε κανένα έθνος, σε κανέναν εργοδότη και σε κανέναν άντρα, μόνο σε εμάς! Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην χρήση των γυναικείων σωμάτων ως μηχανή αναπαραγωγής και θα είμαστε πάντα στους δρόμους και στους αγώνες προτάσσοντας την αυτοδιάθεση και την ισότητα όχι μόνο ανάμεσα στα φύλα αλλά ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους. Κανένας συναισθηματικός εκβιασμός δεν θα μας πάει πίσω, καμία στοχοποίηση και καμιά ενοχοποίηση.

-Δικό μας το σώμα, δική μας η επιλογή -Η μητρότητα δεν επιβάλλεται, επιλέγεται

– Διεκδικούμε και παλεύουμε για την απελευθέρωσή μας από το ρόλο που μας έχει καταδικάσει ο καπιταλισμός.