«Αλληγορικά» παραδείγματα με σεξισμό και μισογυνισμό από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Ντροπή στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών!
Απαιτούμε να αποσυρθεί το φυλλάδιο αμέσως!
Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών:

«Αλληγορικά» παραδείγματα με σεξισμό και μισογυνισμό από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Πλήθος οργισμένων αντιδράσεων προκάλεσε ένα φυλλάδιο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες.

Σε αυτό γίνεται προσπάθεια να εξηγηθούν κάποια παραδείγματα φυσικής με τρόπο αλληγορικό, ο οποίος, όμως είναι εξαιρετικά προσβλητικός απέναντι στις γυναίκες και σε σημεία αγγίζει τη χυδαιότητα.

Παραθέτουμε μερικά από τα γεμάτα σεξιστικά σχόλια παραδείγματα.

Στο πρώτο (με τον τίτλο Αλληγορία 10η: «Γυναικείες Αντιδράσεις») αναφέρεται: «Η Μάγδα ανοίγει από μακριά τις πύλες του κάστρου και δίνει διαταγές στους πολεμιστές της να επιτρέψουν την είσοδο στον πολιορκητή!» αναφέρει το παράδειγμα, ενώ φτάνει στο συμπέρασμα ότι «Τελικά το πηνίο δεν ξέρει τι θέλει»!.

Σε ένα άλλο σημείο του περιοδικού εμφανίζεται μία στιχομυθία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι όπου, εντελώς… τυχαία, η γυναίκα παρουσιάζεται ως ασταθής ψυχολογικά και νευρική: «Ο διάλογος συνεχίζεται μέχρι να μαυρίσει κι εκείνος. Όταν χαλάσει λοιπόν κι εκείνος, εκείνη αρχίζει να αισθάνεται καλύτερα. Όσο πιο χάλια τον κάνει, τόσο λυτρώνεται από την μαυρίλα που κουβαλάει.Την άλλη φορά που θα μπλεχτείτε σε αψιμαχίες να γνωρίζετε, πως αν δεν εισπράξετε μέρος της αρνητικής αυτής ενέργειας, η άλλη πλευρά δεν αποφορτίζεται».

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών έχει απασχολήσει κι άλλες φορές με περίεργες και αντιεπιστημονικές στιγμές της:

Η ψευδοεπιστήμη συναντά την Ακροδεξιά Ελλάς Ελλήνων Μεταφυσικών

Η ψευδοεπιστήμη ως απειλή για τη δημοκρατία της γνώσης

Η απόρριψη της εξελικτικής επιστήμης από τους (υπερ-)φυσικούς σκοταδιστές

Πηγή: https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/232164_alligorika-paradeigmata-me-sexismo-kai-misogynismo-apo-tin-enosi-ellinon