ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ WOMEN’S GLOBAL STRIKE

Μετάφραση-προσαρμογή: Σίσσυ Βωβού

Για την απεργία που προετοιμάζεται για το 2020, η οργάνωση Παγκόσμια Απεργία των Γυναικών αναφέρει:

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ;

Επειδή η υπόσχεση που έδωσαν οι κυβερνήσεις μας για το προχώρημα της ισότητας, την ανάπτυξη και την ειρήνη για όλες τις γυναίκες, πριν από 25 χρόνια, δεν τηρήθηκε, ώστε οι γυναίκες και τα κορίτσια εξακολουθούν να υποφέρουν από διακρίσεις και βία σε κάθε μέρος του κόσμου.

Επειδή η Διεθνής Ημέρα των Γυναικών είναι μια μέρα κατά την οποία γενιές γυναικών έχουν ξεσηκωθεί και διαμαρτύρονται, βάζοντας σε κίνδυνο η ζωή τους για να υπερασπίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Τιμούμε αυτή την ιστορία, επαναδιεκδικούμε την ημέρα και αναβιώνουμε την συλλογική δύναμη των γυναικών για την διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Επειδή το δικαίωμα στην απεργία είναι ένα αναγνωρισμένο ανθρώπινο δικαίωμα κατ’ όλη την ιστορία, οι απεργίες είναι αποδοτική τακτική για την ισχυροποίηση της δύναμης των κινημάτων για να φέρουν την αλλαγή. Οι απεργίες έχουν δυναμώσει, αναζωογονήσει και ενισχύσει την αλληλεγγύη για όλα τα κινήματα και τις θεματικές για την αλλαγή της δομικής καταπίεσης, της πατριαρχίας, του νεοφιλελευθερισμού, της παγκοσμιοποίησης, του μιλιταρισμού, και ενάντια στους φονταμενταλισμούς ή την περιβαλλοντική καταστροφή.