Έγινε δεκτή η μήνυση γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία

Αλιεύει η Δήμητρα Σιαηλή

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών ΔΙΟΤΙΜΑ μας δίνει μια ευχάριστη είδηση: Έγινε τελικά δεκτή η μήνυση γυναίκας στην αστυνομία, για ενδοοικογενειακή βία. Δηλαδή, έγινε το αυτονόητο. Την αρχική καταγγελία είχε αναπαράγει το ΜΩΒ σε δημοσίευμά του στις 28/3. Ολόκληρη η ανάρτηση: 

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη!

Κανονικά κατάθεσε εχθές τη μήνυση της για ενδοοικογενειακή βία, η γυναίκα που είχε διωχθεί από ΑΤ με πρόσχημα, μεταξύ άλλων, τον κορονοϊό.

Η δημοσιοποίηση τη μαρτυρίας της επιζώσας – εξυπηρετούμενης μας, από το Κέντρο #Διοτίμα, την Παρασκευή 27/3, η έκκληση μας προς την Πολιτεία «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τον νόμο για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω πανδημίας», αλλά και η έκταση που πήρε το όλο περιστατικό με τη βοήθεια όλων σας, προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Τη Δευτέρα 30/3 επικοινώνησε με το φορέα μας το γραφείο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, διαβεβαιώνοντάς μας ότι θα επιληφθούν άμεσα του θέματος. Μάλιστα προτάθηκε στην επιζώσα να έρθει σε απευθείας επαφή με το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας για να γίνει προανακριτικά η όλη διαδικασία από εκεί. Ακολούθησε επικοινωνία και με τον αξιωματικό ασφαλείας του επίμαχου Αστυνομικού Τμήματος, που μας διαβεβαίωσε πως η γυναίκα μπορεί να πάει όποτε θέλει να υποβάλει μήνυση, το οποίο και έγινε την ίδια μέρα!

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στις επιζώσες έμφυλης βίας για να εξασφαλίσουμε την προστασία και ασφάλεια τους!
Δεν προσπερνάμε την έμφυλη βία.