Πέθανε η ηθοποιός και ακτιβίστρια Σέρλι Ντάγκλας 

Αλιεύει η Βέρα Σιατερλή

Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία της πνοή χθες η διάσημη Καναδή ηθοποιός και ακτιβίστρια, Σέρλι Ντάγκλας, όπως ανακοίνωσε ο γιος της, Κίφερ Σάδερλαντ. Γνωστοποιώντας την θλιβερή είδηση ο ηθοποιός έγραψε στο Twitter ότι η Ντάγκλας κατέληξε εξαιτίας επιπλοκών πνευμονίας μετά από προβλήμα υγείας και ότι ο θάνατός της δεν οφειλόταν στον νέο κορονοϊό.

«Η μητέρα μου ήταν εξαιρετική γυναίκα, που έζησε εξαιρετική ζωή», έγραψε ο Σάδερλαντ. «Δυστυχώς, έδινε μάχη με πολλά προβλήματα υγείας εδώ και κάποιο καιρό κι εμείς, η οικογένειά της, γνωρίζαμε ότι αυτή η ημέρα θα ερχόταν», πρόσθεσε.

Η Ντάγκλας αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνο το 1952 και έπαιξε στο θεατρικό σανίδι πριν επιστρέψει στον Καναδά το 1957. Έκανε πολυετή καριέρα στο θέατρο και στον κινηματογράφο, τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ, όπου συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες, όπως οι Στάνλεϊ Κιούμπρικ και Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Παράλληλα, πήρε θέση για διάφορα ζητήματα , ανάμεσά τους αυτή του κινήματος διεκδίκησης των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων των μειονοτήτων και του κινήματος των Μαύρων Πανθήρων στις ΗΠΑ, αλλά και διότι υπερασπιζόταν παθιασμένα το σύστημα υγείας του Καναδά.

Ήταν κόρη του Τόμι Ντάγκλας, του άλλοτε επικεφαλής της κυβέρνησης της επαρχίας Σασκάτσουαν. Η Σέρλι Ντάγκλας και απέκτησε τρία παιδιά, δύο με τον καναδό ηθοποιό Ντόναλντ Σάδερλαντ με τον οποίο το 1977 έπαιξαν το «The Glass Menagerie».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών 6-4-20

Στη φωτό, με τα παιδιά της Κίφερ και Ρέιτσελ σε βράβευση στο Τορόντο το 2013 / Galit RodanThe Canadian Press via AP, File