Η Πολιτική Προστασία ψάχνει για την Εύα που έκανε την αμαρτία

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Το κακό τώρα είναι οι πλατείες και ο συγχρωτισμός. Και τι φταίει για τις πλατείες και το συγχρωτισμό; Μα μια γυναίκα, μας λέει η Πολιτική Προστασία στο τελευταίο μήνυμά της, που προσπαθεί να παρασύρει τον καλό της να βγουν έξω, αλλά όχι οι δυο τους, αυτή θέλει να βγουν στην πλατεία που θα έχει και πολύν κόσμο. Μα εκεί θα είναι και ο ιός, απαντά ο καλός, ο οποίος ξέρει να προφυλάσσονται οι δύο τους, αντίθετα με την καλή που είναι άμυαλη και απερίσκεπτη.

Αυτά δεν έκανε και η Εύα με τον Αδάμ, και του έδωσε να φάει το μήλο και να αμαρτήσει, και μετά να τους διώξει ο Παντοδύναμος από τον παράδεισο, και να κατέβουν στη γη και να υποφέρουν και οι δύο;

Πόσο προοδευτική μπορεί να είναι η Πολιτική Προστασία, που βλέπει την επανάληψη του προπατορικού αμαρτήματος σε κάθε γωνία; Δεν έμαθε ακόμα ότι δεν ενοχοποιούμε τις γυναίκες για όλα τα κακά αυτού του κόσμου, και ότι υπάρχει, έστω στους νόμους τους οποίους πρέπει να τηρεί, η ισότητα των δύο φύλων; ΟΧΙ, δεν το έμαθε, προφανώς.

Οπότε, αφού αυτή δεν το έμαθε, οι γυναικείες οργανώσεις απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα το κοινωνικό μήνυμα το οποίο είναι ενοχοποιητικό για τις γυναίκες. Και αν δεν το κάνουν, υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιδράσουμε. Δεν θα μας γυρίσει ο ιός στον παράδεισο. Καλά είμαστε κι εδώ.