Από την Αθήνα, στέλνουμε την αλληλεγγύη στη 19χρονη της Ρόδου

Γράφει η Αλεξία Τσούνη

Από την Αθήνα στέλνουμε την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας στην 19χρονη της Ρόδου εν όψει της δίκης για τον ομαδικό βιασμό της, 3 μέρες μετά τον ομαδικό βιασμό και την γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη. Η υπόθεση αυτή, μετά από τρεις αναβολές, εκδικάζεται στην Κω αυτή την Δευτέρα 1η Ιουνίου και οι κατηγορούμενοι είναι 2: ο ένας από τους δυο βιαστές και δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη και ένας 23χρονος. Το Μωβ θα είναι εκεί με διμελή αποστολή. ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!
Αυτή την Παρασκευή 29/5 αντίστοιχη δράση αλληλεγγύης θα κάνουμε στη Θεσσαλονίκη: https://www.facebook.com/events/573330049974868/

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα για δράσεις αλληλεγγύης στην 19χρονη κοπέλα σε όλη την Ελλάδα, συλλογικά ή ατομικά! Στείλτε μας την φωτογραφία σας με μηνύματα αλληλεγγύης και το #JusticeAtKos
 Καλούμε σε παρουσία στη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω την 1η Ιουνίου και απευθύνουμε έκκληση για οικονομική βοήθεια για την αποστολή αλληλεγγύης και για τα δικαστικά έξοδα τα οποία δεν μπορεί να καλύψει ούτε η κοπέλα ούτε η οικογένειά της.

Παρακαλούμε για τις δωρεές σας στον τραπεζικό λογαριασμό του σωματείου ΤΟ ΜΩΒ: Εθνική Τράπεζα, ΙΒΑΝ GR4301101470000014700253215, ETHNGRAA.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο κατηγορούμενοι δικάζονται, καθώς με πρόθεση και κατόπιν μεταξύ τους συναπόφασης, με σωματική βία και με απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου εξανάγκασαν την 19χρονη σε συνουσία και σε άλλη ασελγή πράξη, τέλεσαν δε την πράξη τους αυτή, όντες δύο στον αριθμό και ενεργώντας από κοινού.

Στην περίπτωση τους, καταπέλτης είναι το βούλευμα, καθώς αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι ανάγκασαν την παθούσα σε ασελγείς πράξεις ασκώντας πάνω της σωματική βία. Φέρονται να την χτυπούσαν στο πρόσωπο και της έλεγαν “θα δεις τι θα πάθεις”. Όταν κατάφερε να ξεφύγει, της φώναξαν «αυτό θα ξαναγίνει».

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ

Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

Η φωτογραφία από τη σημερινή δράση μπροστά στη Βουλή