Σεξιστικό χιούμορ Καμπουράκη σε αριστούχο μαθήτρια: «Τι βαθμό έχεις στα οικοκυρικά;»

Αλιεύει η Maria Kanata

Η μαθήτρια έχει ήδη γίνει δεκτή στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης αλλά πρέπει να ξέρει και από… οικοκυρικά σύμφωνα με τον Δ. Καμπουράκη

Η μαθήτρια Ζωή-Μαρία Καμοπούλου, μαθήτρια της Γ΄Λυκείου έχει γίνει δεκτή στο τμήμα Νομικών Επιστημών της Σορβόννης, αλλά και σε ένα ακόμα πανεπιστήμιο του Παρισίου και σε τρία της Μεγάλης Βρετανίας.

Η μαθήτρια παρέθεσε σύντομη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα». Η… εύστοχη τοποθέτηση του Δημήτρη Καμπουράκη προς την μαθήτρια ξεκίνησε με την παρατήρηση πως «η ζωή έχει πολλές πλευρές», για να ρωτήσει την μαθήτρια τι βαθμό είχε στα Οικοκυρικά.

ΠΗΓΗ:  alfavita 25-5-20

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/323147_sexistiko-hioymor-kampoyraki-se-aristoyho-mathitria-ti-bathmo-eheis-sta

Και πάλι αίσχος για τον συγκεκριμένο, συχνά πυκνά βγάζει την υποτίμησή του προς τις γυναίκες. Όχι ότι είναι υποτιμητικά τα οικοκυρικά, κάθε άλλο, είναι απαραίτητη βάση για τη φροντίδα της ζωής. Αλλά όταν μια γυναίκα προχωράει στην επιστήμη ή τη γνώση, κάποιοι Καμπουράκηδες φροντίζουν να της θυμίζουν ότι πρέπει να προετοιμάζεται για την οικογένεια. Φυσικά, ποτέ δεν το κάνουν για κάποιους άντρες, αφού τεκμαίρεται ότι αυτοί οι κάποιοι άντρες που προχωρούν σε κάποιους τομείς της γνώσης, θα έχουν κάποια γυναίκα αύριο μεθαύριο να τους φροντίζει τα του οίκου. Και 100, και 200, και 1000 χρόνια πίσω να ψάξετε, θα βρείτε κάποιους Καμπουράκηδες που χλευάζουν την είσοδο των γυναικών στο δημόσιο χώρο της όποιας μορφής.