Εξιχνιάστηκε τραγική υπόθεση ασέλγειας και κακοποίησης ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη

25/6/2020

Aλιεύει η Μιμίκα Κριτσανίδου

Δυστυχώς τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών βλέπουν όλο και περισσότερο το φως της δημοσιότητας, και ποτέ δεν ξέρουμε αν έχουν αυξηθεί ή αν το κλίμα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και φυσικά των παιδιών, δίνει περισσότερη δύναμη καταγγελίας στα θύματα τέτοιων κακουργηματικών πράξεων. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται ενημέρωση των παιδιών στο σχολείο, στο πλαίσιο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και των δικαιωμάτων που ποτέ δεν έχει εισαχθεί ως μάθημα. Πρέπει να γίνει χθες. Σ.Β.

Οι τραγικές στιγμές που ζούσαν δύο αδελφές στη Θεσσαλονίκη εδώ και αρκετά χρόνια αποκαλύφθηκαν έπειτα από εξιχνίαση υπόθεσης ασέλγειας και κακοποίησης ανηλίκων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, έχουν ταυτοποιηθεί δύο δράστες, 70 και 42 ετών, και επίκεινται συλλήψεις.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο 70χρονος άντρας, πατέρας 29χρονης σήμερα γυναίκας, κακοποιούσε την κόρη του και την ετεροθαλή αδελφή της (39 ετών σήμερα) όσο αυτές ήταν ανήλικες, με χρήση σωματικής βίας και προβαίνοντας σε ασελγείς πράξεις.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι ο 42χρονος, σύζυγος της 29χρονης γυναίκας, ασκούσε συχνά σωματική και σεξουαλική βία σε βάρος της, εξαναγκάζοντάς την να εκδίδεται προκειμένου να του αποδίδει χρηματικά ποσά, ενώ ασκούσε σωματική βία και στα δύο ανήλικα τέκνα τους, εξαναγκάζοντάς τα σε κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Σε βάρος ενός εξ’ αυτών προχώρησε και σε ασελγείς πράξεις κατά το παρελθόν.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από καταγγελία, οπότε ξεκίνησαν έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και ειδικών Ψυχολόγων των Κεντρικών Ιατρείων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ.

 

Πηγή : efsyn.gr