Διαμαρτυρία του Μωβ προς τον Δήμαρχο Αθηναίων

Το Μωβ έστειλε στις 10 Αυγούστου την επιστολή διαμαρτυρίας που ακολουθεί προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, θεωρώντας προσβολή προς τα γυναικεία δικαιώματα την τοποθέτηση κ. Γκαγκάκη ως αντιδημάρχου Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών, λόγω της προσβλητικής στάσης της πριν λίγους μήνες στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εκπομπή στην οποία συμμετείχε η κ. Γκαγκάκη ήδη τιμωρήθηκε από το Εθνικό Συμβύλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ανοιχτή επιστολή του ΔΣ του ΜΩΒ προς τον Δήμαρχο Αθηναίων
κ. Μπακογιάννη

Αξιότιμε Κε Δήμαρχε,

Με έκπληξη αλλά και αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε την αναβάθμιση της συνεργάτιδας σας, δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη σε “αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών”,  λίγους μόνο μήνες μετά την εκδήλωση της χυδαίας και σεξιστικής συμπεριφοράς της σε τηλεοπτική ζώνη υψηλής τηλεθέασης του ΣΚΑΙ, με αφορμή την σεξουαλική επίθεση σε φοιτήτρια του ΑΠΘ από συμφοιτητή της, συμπεριφορά για την οποία επιβλήθηκαν από το ΕΣΡ αυστηρές κυρώσεις, τόσο στο κανάλι όσο και στον υπεύθυνο δημοσιογράφο της εκπομπής Γιώργο Λιάγκα. Οι διαμαρτυρίες μας ως σωματείο αλλά και η γενική κατακραυγή που ακολούθησε οδήγησαν, ορθά, στην παραίτηση – απομάκρυνση της ίδιας από εσάς, από την τότε υπεύθυνη θέση που κατείχε σε Δημοτικό φορέα. Τι μεσολάβησε αλήθεια 8 μήνες μετά, για να θεωρηθεί η κυρία αυτή άξια για την υποστήριξη ή ακόμα χειρότερα για την χάραξη της πολιτικής του δήμου σε τομείς τόσο ευαίσθητους και σημαντικούς όπως είναι η επικοινωνία του δημοτικού συμβουλίου με τους κοινωνικούς εταίρους, τους φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία της πόλης για την προώθηση κοινών στόχων για την βελτίωση της ζωής όλων μας, όπως περιγράφει η απόφαση σας τις αρμοδιότητες της; Θα έχει η κυρία αυτή την επικοινωνία και με τα γυναικεία σωματεία και τους φορείς τους , για την προώθηση κοινών στόχων;

Θεωρούμε την απόφαση σας προσβλητική και απαξιωτική απέναντι στο γυναικείο κίνημα και τις εκάστοτε διεκδικήσεις του και υποκριτική την στάση σας σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση σας τον Νοέμβριο του 2019.

Πιστεύουμε ότι η στάση των αξιωματούχων της πόλης απέναντι στα γυναικεία δικαιώματα και τις διεκδικήσεις καθορίζει την ποιότητα και την αξιοπρέπεια του έργου τους, κυρίως όταν τα λόγια ακολουθούνται από τις ανάλογες πράξεις και ζητούμε:

α) Να ακυρώσετε αυτήν σας την απόφαση και να απομακρύνετε την συγκεκριμένη κυρία από κάθε θέση ευθύνης στο Δήμο και τους φορείς του.
β) Να πάρετε γενικότερες αποφάσεις που να αποδεικνύουν ότι έστω και στο ελάχιστο υπολογίζετε και σέβεστε τα αιτήματα και τις ευαισθησίες του 50% τουλάχιστον των δημοτών σας

Με τιμή

Το ΔΣ του ΜΩΒ

Επικοινωνία:

6971880268
info@tomov.gr

Η επιστολή ήδη κοινοποιήθηκε σε:

– Δημοτικές Παρατάξεις

• Ανοιχτή Πόλη
• Αθήνα είσαι εσύ
• Αθήνα για την Ελλάδα
• Λαική Συσπείρωση Αθήνας
• Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

– Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Η εικόνα είναι από την εκπομπή, όπου δείχνει να σκάνε στα γέλια εξευτρλίζοντας την φοιτήτρια όλοι και όλες οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες.