Καταγγελία Γραμματείας Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ

Πρόλογος Σίσσυ Βωβού

Αναπαράγουμε εδώ την καταγγελία της Γραμματέα Ισότητας των Φύλων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, η οποία αναφέρει ότι έχει στοχοποιηθεί με σεξιστικά κίνητρα. Στις δύο επιστολές που καταγγέλλουν τα μέλη της Γραμματείας Ισότητας της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας, αναφέρεται ότι υπάρχουν δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη τα οποία αποσπώνται στο γραφείο του Υπουργού, κάτι το οποίο αποτελεί σκάνδαλο αλλά και τους στερεί, όπως γράφεται, τη δυνατότητα για στρατιωτική αλλά και υγειονομική ετοιμότητα. Εντοπίζει όμως κάποια συγκεκριμένη γυναίκα, ενώ αυτές οι αποσπάσεις ισχύουν για πολλούς. Αν και μας είναι άγνωστα τα τερτίπια μέσα στο στράτευμα, αν ισχύουν τα επιχειρήματα των επιστολών, μας είναι όμως πολύ γνωστή η στοχοποίηση γυναικών που αγωνίζονται στους διάφορους χώρους ενάντια στις διακρίσεις. Σ.Β.

Θέμα: Αήθης επίθεση στην Γραμματέα Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ

1. Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα αήθους και σεξιστικής επιθέσεως, δυσφήμισης, συκοφαντικών σχολίων, άσκησης ψυχολογικής βίας (bulling) και προτροπής σε αυτοχειρία, από συγκεκριμένα άτομα φερόμενους ως “Στρατιωτικούς Συνδικαλιστές”, μετά από δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα «armyvoice».

2. Συγκεκριμένα στις 20/8/2020 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «armyvoice» επιστολή του Χαρίτωνος Χαριτίδη υπογράφοντας ως Στρατιωτικός Συνδικαλιστής και θέμα «Επιστολή βόμβα για τους συνδικαλιστές στο γραφείο του ΥΕΘΑ». Επίσης στις 21/8/2020 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «armyvoice» επιστολή του Αριστείδη Κασιδόπουλο υπογράφοντας ως Στρατιωτικός Συνδικαλιστής και θέμα «ΥΠΕΘΑ: Βαριές & επώνυμες καταγγελίες από στρατιωτικό συνδικαλιστή».

3. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το έργο και η δραστηριοποίηση της νεοσύστατης Γραμματείας έχει “ενοχλήσει” κάποιους και θέλουν να τη πλήξουν, να τη στοχοποιήσουν, να την συκοφαντήσουν και να τη φιμώσουν παρόλο που η Γραμματέας είναι εκλεγμένο μέλος Διοίκησης της Ομοσπονδίας και απολαμβάνει τη προστασία και τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει. Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα σεξιστικά στερεότυπα “καλά κρατούν” στην κοινωνία μας και χρειάζονται καθημερινές πολύμορφες πολιτικές δράσεις που να ενδυναμώνουν τις γυναίκες, ιδίως όσες δεν έχουν δημόσιο βήμα να βρίσκουν τη δύναμη να καταγγείλουν τις σεξιστικές και άλλες είδους επιθέσεις που δέχονται.

4. Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ μετά από αυτήν την στοχοποίηση που δέχεται, καταδικάζει όλες τις μορφές βίας κατά των γυναικών που κύριο στόχο έχουν να πλήξουν, να υποτιμήσουν και να δολοφονήσουν το χαρακτήρα των γυναικών.

5. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη το Ν.4531/2018 με τον οποίο κυρώθηκε η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) και το Ν. 4604/2019 για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, καλούμε όλους τους φορείς Ισότητας να τοποθετηθούν και να καταδικάσουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες και στοχοποίησεις, από όπου και εάν προέρχονται.

Μετά τιμής

Για την Γραμματεία Ισότητας Φύλων της ΠΟΜΕΝΣ

ΚΙΟΥΡΤΣΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΗΓΗ: https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/1206-kataggelia-grammateias-isotitas-fylon-pomens?fbclid=IwAR3ybNwvBkyD5LvTBBqw9_3p1zGs6337ThjAP9LVy5h0cOGAVGEvJnaX5Fw