Καταγγελία για κακοποίηση ανήλικης στη Θεσσαλονίκη

Λάβαμε στο Μωβ και δημοσιεύουμε :

Χθες (25/8) το βράδυ η αδερφή μου άκουσε φωνές μικρού κοριτσιού από το παρά δίπλα διαμέρισμα . Κατέβηκε στη γειτονιά χωρίς να καταλαβαίνει ακριβώς από που προέρχονται οι φωνές, απλώς ακολούθησε τον ήχο της μικρής (10-11 χρόνων ) η οποία φώναζε : ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΒΙΑΖΕΙ, ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ .

Το διαμέρισμα ήταν τελικά αρκετά πιο κάτω από το δικό μας πράγμα που σημαίνει πως το κοριτσάκι φώναζε υπερβολικά δυνατά κι ακουγόταν σε όλο το τετράγωνο, ίσως και πιο πέρα.

Το κορίτσι ήταν καθισμένο σε εμβρυακή στάση στο δάπεδο του μπαλκονιού κι ο μπαμπάς της όρθιος στο μπαλκόνι και φώναζε.

Η αδερφή μου πήγε κάτω από το μπαλκόνι και το παιδί φώναξε : ΜΑΚΑΡΙ Η ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ με τον μπαμπά της να της φωνάζει να σκάσει και μόλις είδε την αδερφή μου να παίρνει τηλέφωνο κατέβηκε από το διαμέρισμα του με φωνές κι απειλές να ασχοληθεί με τη δίκη της οικογένεια και να μην μπλέκεται .

Η ασφάλεια ηρθε σχετικά γρήγορα, του έλεγαν να κατεβει κάτω το παιδί το οποίο ο πατέρας αρνούνταν επι ώρα κατηγορηματικά να κατεβάσει .

Όταν εν τέλει η μικρή κατέβηκε , οι αστυνομικοί κάνανε ερωτήσεις στη μικρή τύπου «σε χτυπάνε, σε ενοχλούν» μπροστά στον μπαμπά της, η μικρή ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ φοβισμένη με νεύματα και χωρίς λόγια κουνούσε το κεφαλι αρνητικά (με καρφωμένο κι αυστηρό βλέμμα του μπαμπά της πάνω της)

Ταυτόχρονα η μητέρα από το μπαλκόνι φώναζε ”πες παιδί μου στην αστυνομία τι σου κάνει ο μπαμπάς σου” τη στιγμή που οι αστυνομικοί δεν έδωσαν καν σημασία στα λεγόμενα της και της απάντησαν απλώς να μη φωνάζει κι αν έχει να προσθέσει κάτι να κατέβει κάτω .

Το περιστατικό έληξε με τους αστυνομικούς να κάνουν συστάσεις στον μπαμπά πώς να φέρεται και να συμβουλεύουν την αδερφή μου να προσέχει γιατί ο τύπος μπροστά στους αστυνομικούς την απείλησε και είδε ήδη πού μένει .

Καλέσαμε το χαμόγελο του παιδιού το οποίο μας είπε πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταγράψει το περιστατικό και να μας συμβουλεύσει να απευθυνθούμε σε εισαγγελέα που αν είναι να δράσει θα πρέπει να το κάνει αυτεπάγγελτα ή μετά από πίεση αστυνομικών αν υπάρξει καταγραφή δεύτερη φορά.

Η ακριβής διεύθυνση είναι γνωστή στην αστυνομία που κλήθηκε και παρενέβη.

Κοινοποιήστε, κι αν έχει κάποιος ιδέα για το πώς μπορούμε να κινηθούμε.

Από τη συντακτική επιτροπή του Μωβ, όπου και εστάλη η είδηση, θα ενημερώσουμε το Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Θεσσαλονίκης για να πράξουν τα δέοντα. Παρακαλούμε και την αυτόπτη μάρτυρα να πάει η ίδια να το καταγγείλει εκεί.