Συνάντηση του Μωβ με δήμαρχο Αθηναίων στις 24 Αυγούστου

Ανακοίνωση Δ.Σ. του ΜΩΒ

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου συναντηθήκαμε ως ΜΩΒ με το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, μετά από δική του πρόσκληση, που αποτελούσε απάντηση στην ανοικτή επιστολή – καταγγελία μας αναφορικά με την συμπεριφορά της συνεργάτιδας του και εκλεγμένου μέλουςτου δημοτικού συμβουλίου της παράταξης του κας Γκαγκάκη. Η αλληλουχία των γεγονότων είναι η εξής:

Τον Νοέμβριο του 2019 καταγγείλαμε την προσβλητική και σεξιστική συμπεριφορά σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ , της συγκεκριμένης κυρίας αλλά και του δημοσιογράφου Γ. Λιάγκα αναφορικά με το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας του ΑΠΘ από συμφοιτητή της σε δημόσιο χώρο. Υπήρξαν τότε κυρώσεις από το ΕΣΡ και την ΕΣΗΕΑ προς το κανάλι και τον «δημοσιογράφο» που οδήγησαν και στην δημόσια έκφραση συγγνώμης από την μεριά τους, ενώ η συγκεκριμένη κυρία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την δημόσια θέση που ο Δήμαρχος της είχε αναθέσει (πρόεδρος της Τεχνόπολης)

Στις 10 Αυγούστου το Μωβ και αφού έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Δημάρχου έγινε επανατοποθέτηση της κα Γκαγκάκη στην θέση της Αντιδημάρχου για την Εξωστρέφεια και την Κοινωνία των Πολιτών, εστειλε νέα ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, αλλά και την Γ.Γ. Ισότητας και όλες τις δημοτικές παρατάξεις , θεωρώντας την πράξη αυτή προσβολή προς τα γυναικεία δικαιώματα και τις γυναίκες γενικότερα (θα βρείτε την επιστολή στην ιστοσελίδα του ΜΩΒ) και υποκριτική την τιμωρία- απομάκρυνσή της από την Τεχνόπολη όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο! Στην συνάντηση μας αυτή ο Δήμαρχος προσπάθησε να μας πείσει ότι θα πρέπει να είμαστε επιεικείς μαζί της και ότι η συμπεριφορά της στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ήταν ένα ατόπημα της στιγμής και άρα δεν σκόπευε να ανακαλέσει την απόφαση του. Φυσικά δεν μας έπεισε, γι αυτό και του δηλώσαμε ότι εμμένοντας σε αυτή την επιλογή του «υψώνει τοίχο» μεταξύ του Δήμου και των γυναικών που αισθάνονται ότι πλήττονται από την άκρως σεξιστική συμπεριφορά της!