Αποτροπιασμός από τον Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

Εστάλη στο Μωβ από τον Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Δελτίο Τύπου της 7-9-20, για απαράδεκτες τηλεοπτικές εκπομπές

Ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την προβολή απαράδεκτων τηλεοπτικών εκπομπών (Big Brother και Bachelor) από εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς (ΣΚΑΙ και Alpha).

Οι εν λόγω εκπομπές προσβάλλουν συστηματικά και ενίοτε με βάναυσο τρόπο, μέγιστες αξίες, όπως τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την Ισότητα των Φύλων και τον Πολιτισμό, αξίες τις οποίες κάθε χώρα, που σέβεται τον εαυτό της και θέλει πραγματικά ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές, οφείλει να διαφυλάσσει σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες και Συμβάσεις.

Στα διεθνή και ευρωπαϊκά αυτά κείμενα και νόμους αποτυπώνεται η πρόοδος της ανθρωπότητας. Χρήζουν του απόλυτου σεβασμού και απαιτούν την πλήρη συμμόρφωση όλων.

Για το ΔΣ Η Πρόεδρος Ειρήνη Φερέτη

ΗΝΑ 106 80, ΟΔΟΣ ΣΚΟΥΦΑ 60 – ΤΗΛ.: 210-36.26.460 – ΤΗΛ./FAX: 210-36.16.236
E-mail: L.women-rights@otenet.gr
www.leagueforwomenrights.gr

Η εικόνα είναι πανό του Μωβ που φτιάχτηκε για διαμαρτυρία εναντίον της σεξιστικής εκπομπής του Λιάγκα στον Σκάι, και παρουσιάστηκε στις 25 Νοέμβρη του 2019.