Ομόφωνα ένοχος ο 28χρονος για τη δολοφονία και τον βιασμό της Suzanne Eaton

Αλιεύει και προλογίζει η Σίσσυ Βωβού

Ξεκίνησε και τελείωσε σήμερα η δίκη για τη γυναικοκτονία της Suzanne Eaton τον Ιούλιο του 2019. Μια γυναικοκτονία με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με αυτήν της Ελένης Τοπαλούδη, της Ζωής Δαλακλίδου, της Άννας Νικολάου, αφού περιέχει βιασμό (ή απόπειρα) και φόνο. Αυτές τις γυναίκες τις σκότωσαν επειδή θέλησαν να τις βιάσουν και μετά έπρεπε να κρύψουν την κακουργηματική τους πράξη με μία κακουργηματικότερη. Η άρνηση της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος από την πατριαρχική λογική, μπορεί να έχει πολύ βάρβαρη κατάληξη, όπως σε αυτές τις υποθέσεις. Εμείς αγωνιζόμαστε για την αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος από μικρές και καθημερνές πράξεις επιβολής, έως τις μεγάλες με τη μοιραία κατάληξη. Σε αυτές τις χειρότερες περιπτώσεις, η Δικαιοσύνη ξέρει να τιμωρεί αυστηρά και δίκαια, όπως έκανε σήμερα στο Ρέθυμνο. Στις καθημερινές όμως, αλλιώς είναι τα πράγματα.

Πάντα ζητάμε η γυναικοκτονία να αναγνωρίζεται ως αυτόνομο κακούργημα, και όχι να παρουσιάζονται οι περιπτώσεις αυτές ως “πάθος”, προϊόν “διαταραγμένης προσωπικότητας”, κακιά στιγμή. Θρηνούμε και για την Suzanne Eaton, αυτή την άγνωστή μας που ήρθε από τη μακρινή χώρα της για ένα επιστημονικό συνέδριο, και λέμε ξανά ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ. Σ.Β.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής σελίδας Cretapost.gr από τη δίκη, το δεύτερο που αναδημοσιεύουμε σήμερα:

Ισόβια για την ανθρωποκτονία- 13χρόνια για τον βιασμό της Suzanne Eaton 

Αναλυτικά οι ποινές
Ομόφωνα ένοχοςν κρίθηκε ο 28χρονος Γ.Π., για την δολοφονία και τον βιασμό της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton.

Εκτός από την κατηγορία της δολοφονίας κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος (μόνο ένας έκρινε πως πρέπει να αθωωθεί) και για την κατηγορία του βιασμού της Αμερικανίδας βιολόγου, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας νωρίτερα.

Ο 28χρονος με απόφαση του δικαστηρίου τιμωρείται με:

Ισόβια για ανθρωποκτονία
13 χρόνια για βιασμό
1 χρόνο για πτυσσόμενο
4 μήνες και 1000€ πρόστιμο για την πτυσσόμενη ράβδο που βρέθηκε σπίτι του

Η υπεράσπιση είχε καταβάλει προσπάθειες να αποδεχθεί το δικαστήριο το επιχείρημα του μειωμένου καταλογισμού, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε αντίληψη της σημασίας των πράξεων του.

Διαβάστηκαν επίσης αποτελέσματα πραγματογνωμοσύνης τα οποία όμως έδειχναν ότι ο 28χρονος είχε συνείδηση του τι έκανε.

Nωρίτερα ο εισαγγελέας περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα λέγοντας πως της προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα εξαιτίας του ότι την εμβόλισε με το αμάξι και στη συνέχεια έβαλε όπισθεν και πέρασε ξανά από πάνω της.

«Μετά την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ και την μετέφερε στο λόφο στο παλαιό καταφύγιο όπου – ενώ ήταν εν ζωή – ήρθε σε συνουσία μαζί της τόσο κατά φύση όσο και παρά φύση με την παθούσα να έχει χάσει τις αισθήσεις της. Μετά την έριξε από ύψος 7 μέτρων όπου το σώμα της σφηνώθηκε στην τρύπα και επήλθε ο θάνατός της από ασφυξία», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Τέλος, ο εισαγγελέας ανέφερε πως ο 28χρονος είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών του. «Δεν βρισκόταν σε διατάραξη συνείδησης γι’ αυτό και δεν υπάρχει ελαττωμένος καταλογισμός».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο 28χρονος άλλαξε τους ισχυρισμούς του ως προς τον βιασμό λέγοντας πως δεν είχε καμία σεξουαλική επαφή με την Suzanne Eaton, τονίζοντας παράλληλα πως είχε πιεστεί στην δεύτερη ομολογία του για να πει πράγματα που δεν ίσχυαν.

Η απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου

Ο 28χρονος Γ.Π. ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια της Suzanne Eaton.

«Αισθάνομαι ένοχος για όλα όσα έγιναν και ζητώ συγνώμη από την οικογένεια της Suzanne Eaton» ανέφερε ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τι έγινε εκείνη την ημέρα.

«Ήταν 11 το πρωί και πήγα με το αμάξι μου στο Ταυρωνίτη για να μαζέψω ξύλα. Ακολούθησα μία συγκεκριμένη διαδρομή που μου άρεσε. Όταν πήγαινα είδα για πρώτη φορά εκείνη τη γυναίκα. Δεν ένιωσα κάτι σεξουαλικό μέσα μου. Όταν επέστρεφα την ξαναείδα που συνέχιζε το τζόκινγκ. Εκείνη ήθελε να περάσει απέναντι το δρόμο κι εγώ δεν πρόλαβα να πατήσω φρένο κι έπεσα πάνω της με το αμάξι», τόνισε για τις συνθήκες του ατυχήματος ενώ συνέχισε: «Μπήκε κάτω από το αμάξι και στην προσπάθειά μου να την απεγκλωβίσω έβαλα την όπισθεν. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και την είδα σε μία κατάσταση που θεώρησα πως δεν θα μπορούσε να ζήσει. Είχε κοπεί το αυτί της».

Ο ίδιος, συνεχίζοντας να εξιστορεί τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, επεσήμανε ότι φοβήθηκε κι επειδή δεν έχει κινητό για να ειδοποιήσει κάποιον την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ θεωρώντας πως ήταν ετοιμοθάνατη. «Δεν μπορούσα να τη βλέπω μέσα στο αίμα και βαριά τραυματισμένη».

Ερωτηθείς γιατί δεν εγκατέλειψε απλώς το θύμα απάντησε πως ήξερε ότι θα τον έπιαναν και θέλησε να κερδίσει χρόνο.

«Σκέφτηκα να την εξαφανίσω κι έτσι την πήγα στο καταφύγιο. Πάρκαρα με το αυτοκίνητο κοντά στον αεραγωγό και βλέποντας ότι δεν έχει σφυγμό την έριξα μέσα στην τρύπα. Αυτό ήταν λάθος», τόνισε σχετικά ο 28χρονος και συνέχισε: «Μετά έκατσα στο αμάξι για να συνειδητοποιήσω τι είχε γίνει. Βρέθηκα στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Ήταν ατύχημα, την χτύπησα κατά λάθος».

Παράλληλα ανέφερε πως ήθελε να ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία.

«Τώρα, από εδώ, ζητάω συγνώμη, δεν ήταν προμελετημένη πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: Cretapost.gr 13-10-20 ώρα 20.41