Άλλη μια γυναικοκτονία – στο Λουτράκι

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Δυστυχώς άλλη μια γυναικοκτονία μακραίνει τον κατάλογο. Θύμα η 43χρονη Ουκρανή Σβετλάνα-Φωτεινή, στις 12 Οκτωβρίου. Μαζί με την γυναίκα, δολοφονήθηκε άγρια και ο σύντροφός της, φαρμακοποιός, 42 ετών.

Βασικός ύποπτος της διπλής δολοφονίας στο Λουτράκι είναι ένας σεσημασμένος άντρας, πρώην σύντροφος της γυναίκας, ο οποίος επιτέθηκε στο ζευγάρι μέσα στη νύχτα και τους σκότωσε με απανωτά χτυπήματα. Ο ύποπτος, που δεν έχει συλληφθεί, ήταν γνωστός στην αστυνομία για ληστείες και ναρκωτικά. Πάντως είχε τα κλειδιά του εξοχικού σπιτιού όπου βρισκόταν το ζευγάρι, αλλά και είχε ή πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της Σβετλάνας, αφού μετά την πράξη κλείδωσε απέξω το σπίτι, πήρε το αυτοκίνητο σε απόσταση 500 μέτρων και του έβαλε φωτιά, κοντά σε δασική έκταση, η οποία θα κινδύνευε χωρίς την έγκαιρη προσέλευση της πυροσβεστικής. Η αστυνομία εξετάζει τα στοιχεία και ερευνά και άλλες πιθανότητες, εν αναμονή και του αποτελέσματος των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο δράστης ο οποίος χρησιμοποίησε γεωργικό εργαλείο ή μπαλτά ο οποίος δεν βρέθηκε στο σημείο, κατάφερε απανωτά χτυπήματα στα θύματά του σε όλο τους το σώμα και κυρίως στα κεφάλια.

O πρώην σύντροφός της και βασικός ύποπτος την κακοποιούσε για καιρό και την απειλούσε, όπως λένε φίλοι της γυναίκας. Είχαν δεσμό αλλά είχαν διακόψει πριν πολύν καιρό. Εκείνος την ενοχλούσε συνεχώς, λέγοντας της πως δεν θα της επιτρέψει να έχει άλλο άνδρα στη ζωή της.

“Η εμένα ή κανέναν” της είχε πει χαρακτηριστικά όπως είχε εκμυστηρευθεί η Φωτεινή σε φιλικά της πρόσωπα. Μάλιστα αναφέρεται στο loutrakiblog.gr ότι την είχε χτυπήσει, αλλά εκείνη δεν το κατήγγειλε ποτέ στην Αστυνομία.

Η Φωτεινή σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Παντελέου στο Loutrakiblog.gr , οποίος διατηρεί μεσιτικό γραφείο, είχε αγοράσει το οικόπεδο από τον ίδιο, στη Λίμνη Βουλιαγμένης και σχεδίαζε να χτίσει δύο μαιζονέτες. Ήταν ευκατάστατη. Δούλευε ως μασέζ.

Αγαπούσε πολύ την 20χρονη κόρη της και έκανε σχέδια για το μέλλον της. Διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της, επιχειρηματία της Μυκόνου. Το μόνο που ήθελε, όπως λένε οι φίλοι της στο loutrakiblog.gr ήταν μια ήσυχη ζωή με έναν άνθρωπο να την αγαπά.

Και το μόνο που θέλουμε να κρατήσουμε είναι ότι δεν πρόκειται για έγκλημα “πάθους” όπως γράφτηκε και ειπώθηκε σε ειδησεογραφικές αναφορές, ήταν μια καθαρή άσκηση εξουσίας σε μοιραίο βαθμό, από έναν άντρα που δεν δεχόταν την απόφασή της πρώην συντρόφου του να χωρίσει. Και βεβαίως αυτό γίνεται ανεξαρτήτως εθνικότητας. Και δυστυχώς, θύμα της εγκληματικής πράξης έγινε και ένας ακόμα άνθρωπος.

Την άρνηση του δικαιώματος των γυναικών να επιλέξουν σύντροφο την βλέπουμε στις περισσότερες γυναικοκτονίες, που δυστυχώς αξιολογούνται ως “εγκλήματα πάθους”, παρέχοντας έτσι κάποια “κατανόηση”. Για εμάς, το κίνητρο είναι η εξουσία και απόρριψη της αυτοδιάθεσης των γυναικών. ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ

Με πληροφορίες από το Loutrakiblog.gr

Η φωτό είναι από το σπίτι στην εξοχική περιοχή Φλάμπουρο, και η άλλη από το καμένο αυτοκίνητο