50χρονη δολοφονήθηκε από την ανήλικη κόρη και δυο συνεργούς της

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Δυστυχώς, ο κατάλογος των γυναικοκτονιών μακραίνει, καθώς στις 6/11 δολοφονήθηκε 50χρονη γυναίκα από την 15χρονη κόρη της και δύο συνεργούς, 17 και 16 ετών. Ο ένας από τους συνεργούς ήταν εραστής και για βραχύ διάστημα συγκατοικούσε με την ανήλικη στο σπίτι της μητέρας της, η οποία είχε σφοδρές αντιρρήσεις.

Κάθε γυναικοκτονία και μια έκπληξη, εδώ όμως πρόκειται για ιδιαίτερο πρόβλημα ενδοοικογενειακής βίας, με θύτες τρία ανήλικα παιδιά, τα οποία είχαν καταστρώσει σχέδιο εξόντωσης της γυναίκας.

Όπως ομολόγησε το ζεύγος των άγουρων δολοφόνων, είχαν κάνει ακόμα δύο απόπειρες δολοφονίας, το μήνα που προηγήθηκε του φόνου, τη μια ρίχνοντας χάπια στον καφέ της μητέρας, που δεν έφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, την δεύτερη ρίχνοντας δηλητήριο, που και πάλι δεν έφερε αποτέλεσμα.

Τελικά πέτυχαν τον στόχο τους αφού κάλεσαν 16χρονο φίλο, που χτύπησε τη γυναίκα με μαχαίρι ενώ κοιμόταν, και αφού την είχαν δέσει με ιμάντες στο κρεβάτι, όπως αναφέρθηκε. Η  κόρη του θύματος βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο αλλά δεν αντέδρασε, αλλά αναφέρεται ως εμπνεύστρια του φόνου, αφού είχε συνεχείς προστριβές με τη μητέρα της η οποία μάλιστα την απειλούσε, όπως δήλωσε, ότι θα την έβαζε σε αναμορφωτήριο.

Το άψυχο σώμα της γυναίκας βρέθηκε στις 6 Νοεμβρίου, ενώ το ζεύγος των άγουρων δολοφόνων εξαφανίστηκε και πήρε μαζί την κάρτα της νεκρής, από την οποία έκαναν αναλήψεις από διάφορα ΑΤΜ.

Συνελήφθησαν τυχαία, σε αστυνομικό έλεγχο για την καραντίνα, σε εγκαταλελειμένο αυτοκίνητο στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Ακραία όσο και αποτρόπαια πράξη αντιγραφής της βίας κατά των γυναικών στην πατριαρχική κοινωνία, από νεαρά παιδιά. Αυτό βλέπουν τόσο συχνά, αυτό έκαναν. Δυστυχώς.