Γυναικοκτονία στον Πύργο Διρού Μάνης εν όψει της 25ης Νοέμβρη!

Γράφει η Βέρα Σιατερλή

Η βία κατά των γυναικών δεν είναι διαπληκτισμός του ζευγαριού ούτε η γυναικοκτονία  Οικογενειακή τραγωδία!

Πως γίνεται το οπλισμένο χέρι να είναι αντρικό όπου κατά μέσον όρο, 137 γυναίκες ανά τον κόσμο δολοφονούνται καθημερινά από τον σύζυγο, τον σύντροφό ή κάποιον συγγενή τους, ( στοιχεία που δίνει ο ΟΗΕ) και όταν το θύμα να είναι η σύζυγος, να θεωρείται Οικογενειακή τραγωδία;

Χθες 22/11 στον οικισμό Πύργος Διρού στην Μάνη, μια ακόμη γυναίκα θύμα της βίας του άντρα της που ως πιστός στην μανιάτικη παράδοση, αφού την παντρεύτηκε την θεωρούσε κτήμα του δηλαδή θεωρούσε ότι είναι ιδιοκτήτης της ζωής της, απλά την πυροβόλησε για να της επιβάλει την γνώμη του γιατί κατά την γνώμη «ο άντρας» κάνει κουμάντο και οι γυναίκες υποτάσσονται! Αλλιώς τι ωφελεί να ζουν; Τις σκοτώνουμε για να μάθουν και οι άλλες την τύχη τους. Η άτυχη γυναίκα, διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου απλώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η βία κατά της συγκεκριμένης γυναίκας από τον κακοποιητή σύζυγο ήταν συχνές αλλά το μοιραίο το βράδυ και λίγο πριν τις 23:00 το ζευγάρι άρχισε να «διαπληκτίζεται έντονα» ενώ η γυναικοκτονία διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια της 15χρονης μέσα στο σπίτι τους. Το άλλο τέκνο του ζευγαριού το 19χρονο αγόρι έλειπε από το σπίτι, καθώς βρισκόταν μαζί με τον παππού του.

Αμέσως μετά το φόνο, η κόρη του ζευγαριού ειδοποίησε την αστυνομία και έπειτα από λίγη ώρα αστυνομικοί του Τμήματος Αρεόπολης και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης έφτασαν στον Πύργο Διρού, όπου συνέλαβαν τον 44χρονο.

Οι αρχές βρίσκονται από τη νύχτα στον τόπο εγκλήματος και διερευνούν την υπόθεση. Πόσο ενδιαφέρθηκαν  όμως οι αρχές και πόσες φορές δεν στέλνουν τις γυναίκες πίσω στον κακοποιητή χωρίς να δίνουν καμιά στήριξη, ούτε καν επίπληξη του κακοποιητικού συζύγου; Μόνο εκ των υστέρων διερευνούν την υπόθεση και «ευθύνην ουκ έχωσι»!

Πηγές: www.iefimerida.gr, www.lifo.gr