Ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση υγείας ακόμα έγκλειστη

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Παρατείνεται η κράτηση φυλακισμένης για την οποία είχε δημοσιεύσει το Μωβ στις 16/11, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκισή της.

Φαίνεται ότι η αναλγησία των δικαστικών αρχών συνεχίζεται, απέναντι σε μια κρατούμενη για την οποία οι εκθέσεις υγείας καταγράφουν πολύ ανησυχητική κατάσταση. Σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνη ιατρού που ορίσθηκε από την εισαγγελική αρχή για να την εξετάσει, αναφέρεται αναπηρία λόγω της ασθένειάς της 80%.

Η εισαγγελική αρχή στην οποία υποβλήθηκε η πραγματογνωμοσύνη έκρινε ότι η κρατούμενη δεν πρέπει να αποφυλακισθεί, και έχει κάνει σχετική εισήγηση προς το δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει σύντομα για να πάρει απόφαση. Αναφέρει μάλιστα ότι βρίσκεται σε σημείο των φυλακών Κορυδαλλού που είναι κοντά στο ιατρείο, και ότι λαμβάνει την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα.

Σημειώνουμε ότι η κρατούμενη δεν έχει ευστάθεια και έχει ανάγκη βοήθειας για τις μετακινήσεις της μέσα στη φυλακή, καθήκον που εκτελούν, καθώς μαθαίνουμε, οι συγκρατούμενές της.

Εν τω μεταξύ ιατρός αρμόδιος του νοσοκομείου Αλεξάνδρα στο οποίο αναμένεται να χειρουργηθεί, δήλωσε στην οικογένεια ότι θα κάνει τις εισηγήσεις του στην αρμόδια ιατρική ομάδα για να ληφθούν οι αποφάσεις.

Επαναφέρουμε το αίτημά μας για άμεση αποφυλάκιση, πολύ περισσότερο που η υφ΄ όρων απόλυσή της αναμένεται στο τέλος Ιανουαρίου.

Τονίζουμε ότι ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες με τον αυξημένο κίνδυνο του κορωναϊού σε κλειστά ιδρύματα, όπως είναι οι φυλακές, αντί να γίνεται αποσυμφόρηση όπως ζητουν 301 φυλακισμένες της Θήβας σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύσαμε χθες, και όπως έχει ζητήσει το Μωβ από τον προηγούμενο εγκλεισμό, η δικαστική εξουσία αρνείται την απόλυση ακόμα και σε ακραίες καταστάσεις, όπως είναι η συγκεκριμένη με αναπηρία 80%.