Τουρκία: Μήνυμα από την Melek İpek που σκότωσε τον σύζυγό της σε αυτοάμυνα

Αττάλεια -Η Melek İpek που σκότωσε σε αυτοάμυνα τον  σύζυγό της Ramazan İpek που την βασάνιζε,  έστειλε μήνυμα από τη φυλακή μέσω του δικηγόρου της και ευχαριστεί όσες και όσους την υποστηρίζουν.

Η γυναίκα που ζει στην περιοχή Döşemealtı της Ατάλεια, συνελήφθη παρ’ ότι ήταν τραυματισμένη, στις 9 Ιανουαρίου. Ο δικηγόρος της Ahmet Onaran που μίλησε μαζί της στη φυλακή, είπε ότι θα ενημερώσει για τα προβλήματα υγείας της πελάτισσάς του τη διεύθυνση της φυλακής.

 Ο  Onaran έγραψε στο τουίτερ: “Είπε ότι της λείπουν πολύ οι κόρες της. Ευχαρίστησε για την υποστήριξή σας, την αλληλεγγύη και τις προσευχές σας, και ότι γνωρίζει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και ότι θα επανενωθεί με τις κόρες της. Όταν την ρώτησα πώς περνάς εδώ, μου απάντησε: Τουλάχιστον εδώ δεν με χτυπούν. Με συγκλόνισε αυτό”.

‘ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ’

Ο Onaran, δήλωσε ότι θα κάνουν αίτημα για την αποφυλάκισή της: “Πιστεύω ότι η Μελέκ θα απελευθερωθεί πολύ σύντομα, όταν διαβαστεί ο φάκελός της πιο προσεχτικά, και από ανθρώπους με κατανόηση για το αίτημά της. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους και τις δικηγόρους που είπαν ότι θα παρακολουθήσουν την υπόθεση εθελοντικά, και όλους αυτούς που έδωσαν φωνή στη Μελέκ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις ΜΚΟ και όλες και όλους αυτούς που ασχολούνται με τον δίκαιο αγώνα της Μελέκ. Ευχαριστούμε.”

ΠΗΓΗ: http://mezopotamyaajansi27.com/en/ALL-NEWS/content/view/121395?fbclid=IwAR3TMR1RbnTPBaOIqe8m3xbrir6SOrwt3vB9GhVXAUyMZdQ_753sw9x0N9E

Η πρώτη φωτό από παλιότερες φεμινιστικές κινητοποιήσεις