Η Μπεκατώρου κατονόμασε τον αντιπρόεδρο της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας!

Βγαίνει η γυναίκα και καταγγέλλει το περιστατικό. Και συνεδριάζει το ΔΣ (στο οποίο ο κατηγορούμενος για βιασμό είναι αντιπρόεδρος) και βγάζει ανακοίνωση που λέει “Αν τολμάς, πες το όνομα”. Ο κατηγορούμενος δηλαδή για βιαστής, με θράσος, γυρνάει και λέει “ονομάτισε με αν τολμάς”. Τόσο ασφαλής αισθάνεται ο κατηγορούμενος, σαν να είναι αυτός ο κόσμος φτιαγμένος να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς οι βιαστές και άβολα και ευάλωτες οι γυναίκες. ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ. Η Μπεκατώρου ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ. Και φυσικά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! Ευχαριστούμε Σοφία! Γράφεις και πάλι ιστορία!

Και ακολουθούν κι άλλες!

Αλιεύει η Δήμητρα Σιαηλή

Πηγή: ROSA, https://rosa.gr/i-mpekatoroy-katonomase-ton/

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που άνοιξε μέσα στην εβδομάδα, με τις καταγγελίες της πρώην Ολυμπιονίκη. Λιγες ώρες μετά επίσημη απάντηση-ντροπή της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας έρχεται η δήλωση αυτή προκαλώντας ντόμινο εξελίξεων.

Όπως καταγράφει το SDNA o Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου (η συγκεκριμένη παράταξη έχει 7 διαδοχικές θητείες).

Πέραν από την καταγγελία της Μπεκατώρου τον Αδαμόπουλο βαραίνει και η καταγγελία του Κακλαμανάκη, στον οποίο ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας είχε κάνει φραστική επίθεση σε συνάντηση της ολυμπιακής ομάδας.

O κ. Αδαμόπουλος απάντησε μέσω του “Πρώτου Θέματος” το εξής:

Κύριοι,

Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμά σας σε σχέση με το πρόσωπό μου και την κυρία Μπεκατώρου, τυγχάνουν παντελώς ανακριβή, ψευδή, συκοφαντικά και υποβολιμιαία, καθόσον ουδέποτε έλαβαν χώρα τα όσα ισχυρίζεται η κυρία Μπεκατώρου σε σχέση με το πρόσωπό μου. Για το λόγο αυτό σας καλώ όπως αποσύρετε άμεσα όλα τα δημοσιεύματα τα οποία με εμπλέκουν αδίκως με τις καταγγελίες της κυρίας Μπεκατώρου και επιφυλάσσομαι παντώς νομίμου δικαιώματός μου για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΟ

Χιονοστιβάδα εξελίξεων – Capital.gr

“Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

Βέβαια τόσο η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού όσο και αργότερα ο πρωθυπουργός, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την καταγγέλλουσα. Ήταν αδύνατον να σιωπήσουν.

Και να μην ξεχνούν οι βιαστές, ότι και μετά από 10 και 20 χρόνια μπορεί να βρεθούν κάποιες να τους καταγγείλουν. Δεν γνωρίζουμε αν θα καταδικαστούν από την δικαιοσύνη, αλλά θα καταδικαστούν σίγουρα στη συνείδηση της κοινωνίας. Όπως έγινε και με άλλο εκλεκτό μέλος της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Γεωργιάδη, που απαλλάχθηκε μεν από τη Δικαιοσύνη, για ασέλγεια σε ανήλικο, μόνο λόγω παραγραφής, αλλά έχασε όλα τα προνόμιά του και το “κύρος” του. Αυτά έγιναν και με τους κατηγορούμενους από γυναίκες στις ΗΠΑ, στο κίνημα Me too  που τόσο κατηγόρησαν κάποιοι και ακόμα κάποιες. Και μην ξεχνάμε και τον Ντομινίκ Στρος Καν, που του έκοψε την καριέρα μια ταπεινή καμαριέρα και μάλιστα μετανάστρια, η Ναφισάτου Ντιάλο, για τον βιασμό της που κατάγγειλε εναντίον του. ΝΑΙ, ΤΩΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Me too.