Πακιστάν: δύο άντρες καταδικάστηκαν σε θάνατο για βιασμό σε εθνική οδό

Μετάφραση προσαρμογή Εύη Κυπαρίσση
Απαιτείται δίκαιη τιμωρία πάντα ανάλογα με το βάρος του κακουργήματος του βιασμού, και μάλιστα στην προκειμένη ομαδικού βιασμού, και μάλιστα μπροστά στα παιδιά της παθούσας. Επαναλαμβάνουμε εδώ ότι είμαστε κατά της θανατικής ποινής για οποιοδήποτε κακούργημα, και απ’ όσο γνωρίζουμε το ίδιο ισχύει και για όλες τις φεμινιστικές οργανώσεις, οι οποίες ζητούν δικαιοσύνη. Σ.Β.
Ένα δικαστήριο στο Πακιστάν καταδίκασε δύο άντρες σε θάνατο για ένα βιασμό, ο οποίος προκάλεσε δημόσια κατακραυγή.
Οι Αμπίντ Μαλχί και Σαφκάτ Αλί Μπαγκάτ συνάντησαν μία Γαλλοπακιστανή γυναίκα και τα δύο της παιδιά, εγκλωβισμένους σε μία εθνική οδό.
Οι άντρες εισέβαλαν στο αυτοκίνητο, στο οποίο είχε τελειώσει η βενζίνη κοντά στην Λαχώρη, τους έκλεψαν και βίασαν την γυναίκα μπροστά στα παιδιά της.
Τα μετέπειτα σχόλια ενός αστυνομικού, ο οποίος διερωτήθηκε δημόσια πώς η γυναίκα ήταν μόνη της έξω τόσο αργά, οδήγησαν σε μαζικές διαμαρτυρίες.
Το Σάββατο, ένα ειδικό δικαστήριο στην πόλη της Λαχώρης καταδίκασε τους δύο άντρες για ομαδικό βιασμό, απαγωγή, ληστεία και τρομοκρατικά εγκλήματα.
Ο δικηγόρος των δυο αντρών ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσαν να κάνουν ένσταση για την απόφαση σύμφωνα με ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της επίθεσης: 
Στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 η γυναίκα -της οποίας το όνομα δεν έχει δημοσιευτεί – βρέθηκε σε μία εθνική οδό έξω από την χώρα καθώς της τελείωσαν τα καύσιμα και βρισκόταν μαζί τα δύο της παιδιά.
Τηλεφώνησε σε συγγενείς της οι οποίοι την συμβούλεψαν να καλέσει οδική βοήθεια και ξεκίνησαν επίσης για να την βρουν. Σύμφωνα με την υπόθεση και τις μαρτυρίες που έδωσαν στην αστυνομία οι συγγενείς, οι δυο άντρες εισέβαλαν στο αυτοκίνητο, έκλεψαν χρήματα και χρυσαφικά που είχε πάνω της, την βίασαν μπροστά στα παιδιά της σε ένα κοντινό χωράφι και έπειτα δραπέτευσαν. Η αστυνομία είπε ότι η γυναίκα, αν και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, κατάφερε να τους δώσει χρήσιμες πληροφορίες και πλήρη περιγραφή των δραστών.
Την επόμενη μέρα ο διοικητής της αστυνομίας της Λαχώρης εμφανίστηκε μπροστά στα μίντια και υπονόησε ότι έφταιγε εν μέρει το θύμα.
Αναρωτήθηκε δημόσια για ποιο λόγο γυναίκα δεν είχε πάρει έναν πιο πολυσύχναστο δρόμο εφόσον ήταν μόνη με τα παιδιά της ή για ποιο λόγο δεν έλεγξε τα καύσιμα της πριν αναχωρήσει για τον προορισμό της.
Σε πολλές εμφανίσεις του αργότερα στην τηλεόραση επανέλαβε αυτά τα σχόλια, καθώς επισήμανε ότι η γυναίκα που ήταν κάτοικος Γαλλίας φαίνεται να λειτουργούσε με την εντύπωση ότι το Πακιστάν ήταν το ίδιο ασφαλές με την Γαλλία! Η αντίδραση που προκάλεσε στην χώρα ήταν πρωτοφανής, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι άνθρωποι τον καταδίκασαν για την κατηγορία του θύματος. Χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο το Πακιστάν πήραν μέρος σε διαμαρτυρίες, απαιτώντας δικαιοσύνη και καλύτερη προστασία για τις γυναίκες της χώρας.
Μόλις το Δεκέμβριο θέσπισαν νέους νόμους για τους βιασμούς προσφέροντας γρηγορότερες δίκες και αυστηρότερες ποινές.
Πηγή: BBC NEWS