Χτυπάνε μία, αντιστεκόμαστε όλες

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου  του ΜΩΒ

Νέα αήθης επίθεση εναντίον φεμινίστριας που αγωνίζεται εναντίον του καταστροφικού για τα παιδιά και τις γυναίκες νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το όνομα και το επίθετό της, από τους κύκλους που καταφέρονται “απενοχοποιημένα” εναντίον του φεμινισμού και των γυναικείων και φεμινιστικών οργανώσεων.

Ξεχνάνε, αυτοί που προχωρούν σε τέτοιες επιθέσεις, ότι το φεμινιστικό κίνημα έχει εκατοντάδες χρόνια αγώνες, και αυτές οι επιθέσεις εναντίον μας δεν μας φοβίζουν, δεν μας πτοούν, αλλά μας εξοργίζουν. Μπορεί να ταυτίζονται με την κυβερνητική πατριαρχία, αλλά δεν βρίσκουν ανοιχτά αυτιά στην κοινωνία και στις γυναίκες. Ο φεμινισμός και οι οργανώσεις που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των γυναικών και για την οριστική απελευθέρωση από κάθε μορφής εξουσία, δεν είναι ενάντια στους άντρες, είναι ενάντια στην πατριαρχία. Σε αντίθεση με αυτούς που μας στοχοποιούν εντονότερα τελευταία, έχουμε συμπαράσταση και από άνδρες και από γυναίκες που δεν ανέχονται την πατριαρχική εξουσία.

Δυστυχώς, κάποιοι που στοχοποιούν με ονόματα, αναφέρονται προσχηματικά και στα κοινωνικά κινήματα και την κοινωνική δικαιοσύνη, που όμως δεν την θέλουν για τις γυναίκες, γιατί θεωρούν ότι θίγει τα συμφέροντά τους.

Ενημερώνουμε το κοινό μας ότι είμαστε όλες μια γροθιά σφιχτή για την υπεράσπιση των αγώνων μας, και της κάθε μιας που συμμετέχει σ’ αυτούς.

Το Μωβ έτσι κι αλλιώς το έχουν στοχοποιήσει εδώ και πολύν καιρό, γιατί τους χαλάει τα σχέδια να εμφανίζονται στην κοινωνία ως υπερασπιστές της ισότητας, σε αλληλεγγύη με τα σχέδια του υπουργού τους, που κατάργησε ουσιαστικά την Γενική Γραμματεία Ισότητας, που μας συλλαμβάνει συχνά (μια φορά στις 25 Νοέμβρη, 14 γυναίκες, με παραπομπή σε δίκη, και μια προσαγωγή στις 26 Μάρτη, 7 γυναικών, χωρίς παραπομπή σε δίκη) όταν κάνουμε διαμαρτυρίες.

Φυσικά υπάρχουν και δεκάδες και εκατοντάδες γυνακείες και φεμνιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες που παλεύουν σήμερα εναντίον του αντιγυναικείου νομοσχεδίου, και θεωρούμε ότι κάθε επίθεση εναντίον μιας είναι επίθεση εναντίον όλων, όπως και η αντίδραση είναι γενικευμένη και αλληλέγγυα.