Μακρινίτσα : Ο δράστης έπρεπε να νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική 25 μέρες πριν το φονικό

Έχουμε γράψει δύο ακόμα άρθρα για το τραγικό γεγονός της προαναγγελθείσας γυναικοκτονίας στη Μακρινίτσας, η οποία συμπαρέσυρε και τον αδελφό της γυναίκας, δύο φονικά την αποφράδα εκείνη μέρα. Ναι, οι αρχές δεν ενήργησαν ως όφειλαν για τον περιορισμό του δράστη, και τώρα πρέπει να εξεταστεί ποιες υπηρεσίες ολογώρησαν και έδωσαν χώρο στην διπλή εγκληματική ενέργεια. Σ.Β.

Προμελετημένη η συζυγοκτονία στη Μακρυνίτσα

https://tomov.gr/2021/04/06/alli-mia-klasiki-syzygoktonia/ 

Σύμφωνα με το taxydromos.gr κυκλοφορούσε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι είχε δοθεί εισαγγελική παραγγελία για ακούσια νοσηλεία (περιορισμό του σε ψυχιατρική κλινική χωρίς τη θέλησή του) και επίσης ότι υπήρχαν δύο γνωματεύσεις ψυχιάτρων που ανέφεραν:

Νοσηλευόμενος σε ψυχιατρική κλινική, 25 ημέρες πριν από την τραγική στιγμή του άγριου διπλού φονικού στη Μακρινίτσα, θα έπρεπε να ήταν ο 31χρονος δράστης που σκότωσε τα δύο αδικοχαμένα αδέρφια και κατέστρεψε μία ολόκληρη οικογένεια, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρο το χωριό.

Ωστόσο, σύμφωνα με το taxydromos.gr κυκλοφορούσε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι είχε δοθεί εισαγγελική παραγγελία για ακούσια νοσηλεία (περιορισμό του σε ψυχιατρική κλινική χωρίς τη θέλησή του) και επίσης ότι υπήρχαν δύο γνωματεύσεις ψυχιάτρων που ανέφεραν:

«Παρουσιάζει παραληρηματική διαταραχή με διωκτικά και διεγερτικά συμπτώματα και ενώ δέχτηκε να έχει τακτική παρακολούθηση, αρνείται επιμόνως να έχει φαρμακευτική αγωγή και η ακούσια νοσηλεία του κρίνεται απαραίτητη».

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, ο δράστης είχε προκαλέσει αλλεπάλληλα περιστατικά σε βάρος της ίδιας και της οικογένειάς της. Μερικές μέρες πριν τη δολοφονία και συγκεκριμένα την 1η Απριλίου το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου σχημάτιζε δικογραφία για φραστικό επεισόδιο και καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό σε βάρος του πατέρα των αδικοχαμένων νέων.

Τρεις φορές
Η Αστυνομία τότε τον είχε αναζητήσει, αλλά δεν είχε καταστεί δυνατό να συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί του Κέντρου Ψυχικής Υγείας τον είχαν δει άλλες τρεις φορές μετά από την πρώτη, όταν και δόθηκε η εισαγγελική παραγγελία και οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών για εξέταση.

Στις 11 Μαρτίου αποφαίνονται ότι χρήζει εγκλεισμού. Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας φέρεται να διαβιβάζει με υπάλληλο το αίτημα στην Εισαγγελία Βόλου. Περίμενε να προωθηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικοινωνούσε με τα δικαστήρια τηλεφωνικά και είχε τη διαβεβαίωση ότι θα δινόταν εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό.

Από την άλλη, η Εισαγγελία Βόλου προωθούσε το αίτημα εγκλεισμού προς συζήτηση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 17 Μαρτίου με την εικόνα ότι ο δράστης νοσηλευόταν ήδη. Είχε κριθεί ότι χρήζει εγκλεισμού, ενώ σύμφωνα με το τοπικό μέσο είχε δοθεί εισαγγελική παραγγελία για τον ακούσιο εγκλεισμό του από τον Ιανουάριο.

Πηγή: https://www.in.gr/2021/04/09/greece/makrinitsa-o-drastis-eprepe-na-nosileyetai-se-psyxiatriki-kliniki-25-meres-prin-foniko/?fbclid=IwAR39UOplvLdYpex2J1gDBPU1Cwqbf0STgv2hSR6T6_HY0WknLRcO7W45V2A