Επίθεση με καυστικό υγρό σε 25χρονη έγκυο στην Κυψέλη

Γράφει η Θοδωρής Παναγιωτίδης

Ακόμη μία επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος νεαρής κοπέλας, που θυμίζει μοιραία την επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας, σημειώθηκε αυτήν τη φορά σε βάρος μίας 25χρονης εγκύου στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος στην Αστυνομία, καθώς εκείνη περπατούσε επί της οδού Ηπείρου, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή, ένας άγνωστος σε εκείνη άνδρας που επέβαινε σε αυτοκίνητο, σταμάτησε μπροστά της, βγήκε έξω και της επιτέθηκε.

Ο δράστης την έριξε κάτω στο έδαφος και της έβαλε ένα πανί εμποτισμένο με άγνωστο μέχρι στιγμής καυστικό υγρό στο πρόσωπο και στη συνέχεια μπήκε ξανά στο αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.

Η 25χρονη υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και νοσηλεύεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοπέλα είναι έγκυος και διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, χωρίς ευτυχώς να αντιμετωπίζει πρόβλημα το έμβρυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, οι γιατροί αναφέρουν πως τα εγκαύματα περιορίζονται γύρω από το στόμα και δεν χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου. Η ίδια στις πρώτες της κουβέντες προς την Αστυνομία, ανέφερε πως δεν έχει δεχτεί ποτέ απειλές από κανέναν.

Για το περιστατικό διενεργεί έρευνα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών και λαμβάνονται καταθέσεις ώστε να μπορέσουν οι Αρχές να σχηματίσουν μία εικόνα για τα κίνητρα της επίθεσης.

Το πλέον σημαντικό είναι να μπορέσουν το συντομότερο δυνατό οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση να διαπιστώσουν όσα περισσότερα γίνεται για την προσωπική ζωή του θύματος, ώστε να διαμορφώσουν και έναν πιθανό κύκλο υπόπτων τουλάχιστον ως ηθικούς αυτουργούς.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην Ελλάδα εξαπλώνεται αύτη η βίαιη μέθοδος, καθώς όλο και συχνότερα ακούμε περιστατικά επίθεσης με καυστικό υγρό.

Πηγή: https://www.news247.gr/koinonia/epithesi-me-kaystiko-ygro-kata-26chronis-stin-kypseli.9200764.html?fbclid=IwAR2AkCsgwP24uAXQFvgQVxDGKKhlkBS04qhWIJ_ZTfXLOxc8qrWf5HOdBz0#.YHU9elQT9qM.facebook