Το ελληνικό me too συνεχίζεται, και με τον Φιλιππίδη

Ο Εισαγγελέας καλεί τον Π. Φιλιππίδη ως ύποπτο για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού καλείται να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος καλεί τον γνωστό ηθοποιό την επόμενη Παρασκευή μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που διενήργησε, στο πλαίσιο της οποίας έλαβε καταθέσεις τόσο από τις καταγγέλλουσες όσο και από μάρτυρες που αυτές υπέδειξαν προς επίρρωση των καταγγελιών τους.

Συγκεκριμένα, ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε το 2008 μέσα στο θέατρο «ΗΒΗ» όπου πήγε  η  παθούσα, νεαρή ηθοποιός τότε, προκειμένου  να μιλήσουν για δουλειά. Όπως κατέθεσε όμως εκείνος της επιτέθηκε και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Η δεύτερη πράξη, που αφορά  απόπειρα βιασμού έλαβε χώρα  το 2010 στο καμαρίνι του ηθοποιού στο θέατρο «Μουσούρη». Και σε αυτή την περίπτωση το ραντεβού αφορούσε  μία ενδεχόμενη συνεργασία. Όταν όμως η κοπέλα μπήκε στο καμαρίνι του εκείνος, όπως καταγγέλλει η παθούσα, της επιτέθηκε, ακινητοποιώντας την  στον καναπέ με μπουνιές και κλωτσιές επειδή η κοπέλα αντιστεκόταν με όλες της τις δυνάμεις. Μετά από αρκετή ώρα  κατάφερε να του ξεφύγει και πήγε αμέσως σε μία φίλη της η οποία καταθέτοντας στον εισαγγελέα επιβεβαίωσε ότι η κοπέλα  είχε ξυλοκοπηθεί καθώς είδε τα σημάδια που είχε στο πρόσωπο και στον λαιμό της.

Η τρίτη απόπειρα βιασμού φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2014 όταν η καταγγέλλουσα συναντήθηκε  με τον ηθοποιό προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά. Μετά το ραντεβού ο ηθοποιός την πρότεινε να την πάει σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Αντί να την πάει εκεί όμως την οδήγησε  σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό κι επιχείρησε να τη βιάσει.

ΠΗΓΗ:
https://www.imerodromos.gr/o-eisaggeleas-kalei-ton-p-filippidi-os-ypopto-gia-ena-viasmo-kai-dyo-apopeires-viasmoy/