Επείγουσα έκκληση οικονομικής υποστήριξης νεαρής γυναίκας και ανήλικης κόρης

* ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες

Γράφει η Αλεξία Τσούνη

Δημοσιεύουμε σήμερα μια μακροχρόνια υπόθεση φρικτής ενδοοικογενειακής βίας και απευθύνουμε επείγουσα έκκληση οικονομικής υποστήριξης για μια νεαρή γυναίκα και την ανήλικη κόρη της.

Πρόκειται για μια 39χρονη γυναίκα η οποία έχει υποστεί βαριά και συστηματική κακοποίηση από τον πρώην σύζυγό της, με αποτέλεσμα να έχει βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στη σπονδυλική της στήλη. Έχει περάσει χειρουργεία και έχει εμφυτευμένη βαλβίδα και καθετήρα στον εγκέφαλο, και βίδες και λάμες χαμηλά στην σπονδυλική στήλη, όπως φαίνεται και από τις ακτινογραφίες που δημοσιεύουμε. Παλιότερα εργάζονταν ως καθαρίστρια, αλλά δεν είναι πια σε θέση να εργαστεί, λόγω αναπηρίας, και ζει τώρα με την 15χρονη κόρη της στην Αθήνα, η οποία πηγαίνει σχολείο.

Η γυναίκα ζήτησε τώρα τη βοήθεια του Μωβ και χρειάζεται οικονομική υποστήριξη για το ενοίκιο και τα προς το ζην, καθώς και δικηγόρο για να προχωρήσει στις νομικές διαδικασίες για διατροφή, διαζύγιο, επιδόματα και ποινική δίωξη του πρώην συζύγου. Δυστυχώς, τόσο η Γραμμή SOS 15900 και τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, όσο και ΜΚΟ στις οποίες απευθύνθηκε η γυναίκα, δεν αναλαμβάνουν νομική εκπροσώπηση, παρά μόνο νομική συμβουλευτική. Έτσι, βρήκαμε αλληλέγγυα δικηγόρο για να ξεκινήσει τις διαδικασίες, αλλά χρειάζονται και πάλι χρήματα για τα γραμμάτια και τα δικαστικά έξοδα.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε το ΙΒΑΝ της γυναίκας ώστε να καταθέσετε την αλληλεγγύη σας απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό της (για λόγους διαφάνειας και αμεσότητας). Κάθε ποσό είναι καλοδεχούμενο, και 5 και 10 ευρώ είναι κρίσιμα στη φάση αυτή.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκρισή σας!

Η αλληλεγγύη θα νικήσει και πάλι!

Το Μωβ

  • ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από μάνα και κόρη για την οικονομική υποστήριξη!