Καταγγελία: Ουδέποτε ο Τσιάρας συζήτησε με τις γυναικείες οργανώσεις

Το Σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων Το ΜΩΒ και το Ελληνικό Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία 8ης Μάρτη καταγγέλλουμε ότι με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στην Αιτιολογική Έκθεση του κατατεθέντος νομοσχεδίου “Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου.” και συγκεκριμένα στην Έκθεση Διαβούλευσης (σελ. 26), ότι οι οργανώσεις μας συμμετείχαν στη διαβούλευση κατά τη διάρκεια της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας από την έναρξη κατάρτισης της αξιολογούμενης ρύθμισης μέχρι την υπογραφή από τους συναρμόδιους Υπουργούς, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι παρότι επανειλημμένα απευθύναμε αιτήματα, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, την Κ.Ο. της Ν.Δ., την πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής κ.α Βούλτεψη, την νυν Πρόεδρο της Επιτροπής κ.α Καραμανλή, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης κ. Χαρακόπουλο, τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ουδέποτε μας δέχτηκαν, ούτε τις υπογράφουσες οργανώσεις, αλλά ούτε και την “Επιτροπή για το Οικογενειακό Δίκαιο και τη Συναινετική Συνεπιμέλεια” που περιλαμβάνει 23 γυναικείες οργανώσεις, .

Τούτη η κατηγορηματική άρνησή τους να ακούσουν, αν όχι να εισακούσουν τα αιτήματα των γυναικείων οργανώσεων, έστω και μόνο μέσω μιας τυπικής συνάντησης, καταδεικνύει την πλήρη απαξίωση προς τις γυναίκες και τις οργανώσεις τους. Επίσης, διαφαίνεται ξεκάθαρα το έλλειμμα δημοκρατίας, καθώς ο αποκλεισμός των γυναικών πλήττει την ίδια τη δημοκρατία.

ΖΗΤΟΥΜΕ

να απαλειφθούν άμεσα από την Έκθεση Διαβούλευσης οι τίτλοι των οργανώσεών μας καθώς η αναφορά τους δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικά γεγονότα, παραπλανά και θεωρούμε ότι οι σκοποί για τους οποίους αναφέρονται είναι μη θεμιτοί.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε το από 28/12/2020 Δελτίο Τύπου της “Επιτροπής για το Οικογενειακό Δίκαιο και τη Συναινετική Συνεπιμέλεια”, το οποίο και σας παραθέτουμε εδώ : https://tomov.gr/2020/12/31/diamartyria-ti-sygkrotisi-tis-n-s-epitropis-to/

Αντίθετα, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι Κ.Ο. των κομμάτων της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, Κινήματος Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25,  αποδέχτηκαν να συναντηθούν με τις εκπροσώπους της Επιτροπής των γυναικείων οργανώσεων, να ανταλλάξουν απόψεις, να ακούσουν τους προβληματισμούς και να υιοθετήσουν προτάσεις μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνάντηση μαζί μας και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων υπήρξε με την Πρόεδρο του  Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και τον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ» https://tomov.gr/ info@tomov.gr
Στέλλα Σάμου stella_samou@yahoo.gr ,6948820219

Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία
www.facebook.com/femstrike2019  feministikodiktio8marti@gmail.com
Φωτεινή Σιάνου fotini.sianou@gmail.com 6978258545

Δελτίο Τύπου 11-5-21