Δύο εισηγήτριες του ΟΗΕ ζητούν εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για για άρθρα του σ/ν

Παρουσιάζει η Σίσσυ Βωβού

Μετά από ενημέρωση διεθνών οργανισμών από τις γυναικείες οργανώσεις που αγωνιζόμαστε εναντίον του οπισθοδρομικού και αντιπαιδοκεντρικού νομοσχεδίου, έχουμε τη χαρά να ενημερώσουμε ότι δύο εισηγήτριες του ΟΗΕ προχώρησαν στη μελέτη του νομοσχεδίου και συνεπώς απαιτούν εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για άρθρα του νομοσχεδίου που δεν συνάδουν με τις διεθνείς συμβάσεις για την τήρηση των οποίων είναι υπεύθυνες.

Η εισηγήτρια-πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (ομάδα εργασίας) Elizabeth Broderick, για τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών και η Dubravka Šimonovic ειδική εισηγήτρια για τη βία κατά των γυναικών, τις αιτίες και τις συνέπειές της, έστειλαν επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση, όπου εκφράζουν την αντίθεσή τους με πολλά άρθρα του νομοσχεδίου Τσιάρα και πιο συγκεκριμένα όσα έχουν συζητηθεί εντόνως αυτές τις ημέρες στη Βουλή.

Tο κείμενο αυτό δεν είχε παρουσιαστεί στην ελληνική βουλή εγκαίρως, όπως μάλιστα καταγγέλλεται αυτή τη στιγμή (Πέμπτη 20/5, στις 3.00 μ.μ.) από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ραγκούση.

Οι δύο εισηγήτριες ζητούν απάντηση στα ερωτήματά τους και είναι φανερό ότι αμφισβητούν κατά πόσον το νομοσχέδιο είναι σύμφωνο με διεθνείς συνθήκες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί από την αρχή το νομοσχέδιο ή ο νόμος (αν τελικά ψηφιστεί) να κριθεί ασύμβατος.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να μεταφράσουμε ακόμα, οπότε εδώ είναι ο σύνδεσμος:  https://spcommreports.ohchr.org/TMResultsBase/DownLoadPublicCommunicationFile?gId=26416