Οι “φανατικοί” της Συνεπιμέλειας απειλούν δικαστές

Οι “ομάδες πιέσης” πήραν… “φωτιά” μετά την υπερψήφιση του Νομοσχεδίου για τη Συνεπιμέλεια, εκτοξεύοντας “προειδοποιήσεις”. Έτοιμη για περαιτέρω ενέργειες είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία αποτελεί και το βασικό αποδέκτη απειλών.

Εκτός ελέγχου βρίσκονται πλέον υποστηρικτές του Νομοσχεδίου για τη Συνεπιμέλεια, το οποίο υπερψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη (20/5),σύμφωνα με ρεπορτάζ του NEWS24/7. Οι πανηγυρισμοί μετατράπηκαν δε και σε ευθείες απειλές κατά της Δικαιοσύνης, για το τρόπο που εκείνη θα χειρίζεται πλέον τις υποθέσεις επιμέλειας. “Κινούμαστε κατά παντός υπευθύνου” απαντά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η αρχή του … “εκτροχιασμού” για ορισμένες “ομάδες πίεσης”, όπως χαρακτηρίζονται, ήρθε σχεδόν αμέσως μετά την απόφαση της Βουλής να δώσει το “πράσινο” φως για μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν λάβει χώρα στο Οικογενειακό Δίκαιο. Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, το σχέδιο Νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, παρά τις εκ των έσω αντιδράσεις των πρώην υπουργών Μαριέτα Γιαννάκου και Όλγας Κεφαλογιάννη, ψηφίστηκε ανοίγοντας έναν νέο δρόμο. Μάλιστα, το άρθρο 7 για την “από κοινού και εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας” και το άρθρο 13 για το τεκμήριο του 1/3 του χρόνου επικοινωνίας, ψήφισαν συνολικά 176 βουλευτές, εκ των οποίων 156 υπέρ και 20 κατά.

Οι πανηγυρισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φυσικά, δεν έλλειψαν, σε σημείο να εκφύγουν από τα όρια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ανάρτηση χρήστη με όνομα “Ίσα δικαιώματα γονέων”, που “προειδοποιεί” -όπως αναφέρεται- τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, κατά των οποίων “γεμίζουμε, οπλίζουμε και αναμένουμε”.

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

“151 ψήφους χρειαζόμασταν, 156 πήραμε στην ονομαστική ψηφοφορία επί των δύο επίμαχων άρθρων. Η μάχη κερδήθηκε πανηγυρικά κύριοι. Προχωράμε βάσει αρχικού σχεδίου δίχως ΒΗΜΑ πίσω. Στρέφουμε το βαρύ πυροβολικό εναντίον του ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, γεμίζουμε, οπλίζουμε και αναμένουμε! Να φροντίσουν τα μέλη που διαρρέουν τα της ομάδας να ενημερώσουν την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο. Τους το λέμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Και δεν είναι απειλή, όπως δειλά ανακοίνωσαν. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΝΟΜΙΜΗ! Ειδικά οι 900 που θα εκπαιδευθούν στην ΕΣΔΙ να φροντίσουν να είναι περισσότερο προετοιμασμένοι. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μπει εμπόδιο στο δρόμο μας. Περισσότερα το επόμενο διάστημα”.

Η απάντηση της ΕνΔΕ

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ήδη ενήμερη για τις αναρτήσεις που υπάρχουν στις διάφορες ομάδες. Όπως αναφέρει, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να εντοπιστούν όλα τα εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα, έτσι ώστε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες σε βάρος τους.

Άλλωστε, σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η προκαταρκτική εξέταση που είχε παραγγείλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν λάβει χώρα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

“Κινούμαστε κατά παντός υπευθύνου. Η ελληνική Δικαιοσύνη θα εντοπίσει τα πρόσωπα ονομαστικά και τότε θα γίνουν όλες οι περαιτέρω ενέργειες” δηλώνει στο News 24/7 o πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης.

Μάλιστα, η Ένωση εμμένει στην προγενέστερη ανακοίνωση της σχετικά με τις “ομάδες πίεσης”, κάνοντας λόγο για αθέμιτες πρακτικές και παρακμιακά φαινόμενα. “Η προσδοκία τους ότι με τον τρόπο αυτό θα πιέσουν το δικαστικό σύστημα ώστε να εκδίδει αποφάσεις ευνοϊκές για τα συμφέροντά τους, φανερώνει παιδαριώδη άγνοια του τρόπου λειτουργίας της Δικαιοσύνης” έχει υποστηρίξει στο παρελθόν η Ένωση, επισημαίνοντας πως “τέτοια παρακμιακά φαινόμενα δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορη την Πολιτεία, η οποία έχει καθήκον να προστατεύει το κύρος των δημοκρατικών θεσμών”.

Πηγή: www.rosa.gr