ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Δημοσιεύουμε καταγγελία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας εναντίον της καταστολής που υπέστησαν σε διαμαρτυρία τους στην ισραηλινή πρεσβεία, ενώ σημειώσουμε ότι αποτελεί ακόμα μια πράξη καταστολής εναντίον εκδηλώσεων γυναικείων οργανώσεων (φυσικά όχι μόνο), πολλές από τις οποίες έχουμε υποστεί ως γυναικείες οργανώσεις και ως ΜΩΒ. Σ.Β.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 29.5.21

Η ΟΓΕ καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία που, υπηρετώντας πιστά το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, προσπάθησε να εμποδίσει την αντιπροσωπεία της ΟΓΕ να επιδώσει στην πρεσβεία του Ισραήλ ψήφισμα καταδίκης για την εγκληματική επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν επίσης να σταματήσουν τις γυναίκες της ΟΓΕ κλείνοντας το δρόμο για να μη φτάσουν στην Παλαιστινιακή πρεσβεία προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στον Πρέσβη του Λαού της Παλαιστίνης.
Οι γυναίκες της ΟΓΕ με τη μαχητική τους παρουσία έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην κρατική καταστολή και με πορεία έφτασαν τελικά και επέδωσαν το ψήφισμα τους.Τα Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταδικάζει την νέα σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το ισραηλινό κράτος που άφησε πισω της πάνω από 250 νεκρούς Παλαιστίνιους εκ των οποίων 71 παιδιά και πάνω απο 75.000 εκτοπισμένους.

Καταγγέλλουμε το νέο σφυροκόπημα του χιλιοβασανισμένου αυτού λαού που δεν μπορεί να ζήσει στην δική του πατρίδα. Δεν ανεχόμαστε να ξεκληρίζονται εκατοντάδες οικογένειες από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού, να σκοτώνονται αθώα παιδιά και χιλιάδες άλλα να ζουν στα συντρίμμια των σπιτιών τους. Μανάδες με τα μωρά στην αγκαλιά να ζουν χωρίς νερό και ρεύμα, χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης, χωρίς καν δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης.
Όλα αυτά συνθέτουν την τελευταία πράξη ενός εγκληματικού έργου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που βιώνει εδώ και δεκαετίες την κατοχή, τους διωγμούς, την προσφυγιά, τις φυλακίσεις ακόμα και μικρών παιδιών από τον ισραηλινό κράτος – τρομοκράτη. Πρόκειται για “έργο” που δεν διακόπτεται λόγω κάποιας προσωρινής εκεχειρίας όπως η τελευταία, όπως αποδεικνύεται ήδη από την επόμενη μέρα.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια να παρουσιαστεί ο θύτης ως “θύμα” και να διαγραφεί το γεγονός ότι δεν έχουμε γενικώς δύο «αντιμαχόμενες πλευρές», όπως λένε, αλλά μία κατοχική δύναμη, το κράτος του Ισραήλ, και έναν λαό άοπλο, τον Παλαιστινιακό, που αντιστέκεται και παλεύει για τα δικαιώματά του. Αυτό έκαναν για ακόμα μία φορά ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση που διαχρονικά στηρίζουν τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων. Για μια ακόμα φορά έσπευσαν να αναγνωρίσουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην “αυτοάμυνα”.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζει την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική συνεργασία με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, ενώ και οι δύο αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Απαιτούμε να τερματιστεί η Ισραηλινή κατοχή και οι εποικισμοί στα Παλαιστινιακά εδάφη. Να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Να ελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές. Απαιτούμε Παλαιστίνη ελεύθερη στα όρια του 1967, με το λαό κυρίαρχο και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αθήνα, 29.5.2021 – Το Προεδρείο της ΟΓΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει τη συμπαράσταση της στις γυναίκες και το λαό της Παλαιστίνης που βίωσε πρόσφατα για άλλη μια φορά τη βάρβαρη ισραηλινή επιθετικότητα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 250 νεκρούς Παλαιστίνιους εκ των οποίων 71 παιδιά, περισσότερους από 2000 τραυματίες και 75.000 εκτοπισμένους.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο χιλιοβασανισμένο Παλαιστινιακό λαό που δεν μπορεί να ζήσει στην δική του πατρίδα. Δεν ανεχόμαστε να ξεκληρίζονται εκατοντάδες οικογένειες από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού, να σκοτώνονται αθώα παιδιά και χιλιάδες άλλα να ζουν στα συντρίμμια των σπιτιών τους. Δεν ανεχόμαστε μανάδες με τα μωρά στην αγκαλιά να ζουν χωρίς νερό και ρεύμα, χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης, χωρίς καν δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης.

Όλα αυτά συνθέτουν την τελευταία πράξη ενός εγκληματικού έργου σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού που βιώνει εδώ και δεκαετίες την κατοχή, τους διωγμούς, την προσφυγιά, τους ασφυκτικούς περιορισμούς, τις φυλακίσεις ακόμα και μικρών παιδιών, τις αιματηρές στρατιωτικές επεμβάσεις και την καταστολή από τον ισραηλινό κράτος – τρομοκράτη. Πρόκειται για “έργο” που δεν διακόπτεται λόγω κάποιας προσωρινής εκεχειρίας, όπως η τελευταία.

Καταγγέλλουμε τη νέα ισραηλινή επιθετικότητα που δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Είναι άμεσα δεμένη με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια να παρουσιαστεί ο θύτης ως “θύμα” και να διαγραφεί το γεγονός ότι δεν έχουμε γενικώς δύο «αντιμαχόμενες πλευρές», όπως λένε, αλλά μία κατοχική δύναμη, το κράτος του Ισραήλ, και έναν λαό άοπλο, τον Παλαιστινιακό, που αντιστέκεται και παλεύει για τα δικαιώματά του. Αυτό έκαναν για ακόμα μία φορά ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση που διαχρονικά στηρίζουν τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων. Για μια ακόμα φορά έσπευσαν να αναγνωρίσουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην “αυτοάμυνα”. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζει την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική συνεργασία με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, ενώ και οι δύο αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις με θράσος μας παρουσιάζονται ως “ειρηνοποιοί” στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πρόκειται για την “ειρήνη”
• Που επιβάλλουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με στρατιωτικές επεμβάσεις ή με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών, προωθώντας τα δολοφονικά τους σχέδια, ανταγωνιστικά προς τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα
• Που προωθεί η κυβέρνηση Μπάϊντεν πουλώντας στο Ισραήλ νέα οπλικά συστήματα και πυραύλους ακριβείας 735 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας σφαγής, για να τα στρέψει κατά των Παλαιστινίων

Εμείς οι γυναίκες που αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας,
νοιαζόμαστε για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Γι αυτό παλεύουμε για απεμπλοκή της χώρας μας από τα βρώμικα σχέδια που σπέρνουν τον πόλεμο, την προσφυγιά, την εκμετάλλευση και την καταπίεση

Γι αυτό θα βρισκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, αντιπαλεύοντας κάθε προσπάθεια ενοχοποίησης της αντίστασης και της δράσης του στο όνομα της “τρομοκρατίας”. Πραγματικός τρομοκράτης κατά των λαών είναι ο ιμπεριαλισμός.

Η ΟΓΕ θα συμπαραστέκεται στο λαό και τις γυναίκες της Παλαιστίνης μέχρι την τελική τους νίκη. Μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην πατρίδα τους, να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι, να σταματήσουν οι εποικισμοί, να γκρεμιστεί το τείχος της ντροπής, να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Θα είμαστε δίπλα τους ανυποχώρητα μέχρι να αποκτήσουν το δικό τους ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με το λαό κυρίαρχο στο κράτος αυτό, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

29.5.2021 Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)