Η μαθήτρια που μίλησε για τις εκτρώσεις στην ομιλία αποφοίτησής της

Η Paxton Smith θεωρούσε υποκρισία να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο.

Όλες και όλοι στον λόγο αποφοίτησης της σχολικής μας εκπαίδευσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς ή τους καθηγητές ή τους φίλους μας και να μιλήσουμε για θέματα που ίσως μας απασχολούν προσωπικά και κοινωνικά.

Όμως η Paxton Smith, απόφοιτη ενός Λυκείου του Τέξας, πέταξε την προγραμματισμένη ομιλία που είχε στα χέρια της και αφορούσε τα media και την τηλεόραση για να μιλήσει για τις εκτρώσεις.

Με αφορμή έναν καινούργιο νόμο που ψηφίστηκε στο Τέξας και απαγορεύει την έκτρωση μόλις μετά τις έξι εβδομάδες, ανεξαρτήτως του αν η εγκυμοσύνη είναι προϊόν βιασμού ή αιμομιξίας, χρονικό διάστημα εντός του οποίου οι γυναίκες δεν προλαβαίνουν καν να μάθουν ότι είναι έγκυες, η 18χρονη Paxton Smith έθιξε το ζήτημα της αυτονομίας του γυναικείου σώματος λέγοντας ότι μεταξύ άλλων ότι

“Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις, νιώθω ότι είναι λάθος να μιλήσω για οτιδήποτε άλλο εκτός του νομοσχεδίου αυτού που επηρεάζει το μέλλον μου αλλά και το μέλλον εκατομμυρίων ακόμα γυναικών. Δεν μπορώ να μιλήσω για ειρήνη όταν κηρύσσεται πόλεμος στο ίδιο μου το σώμα”.

“Για το μέλλον μου έχω ελπίδες και όνειρα. Κάθε κορίτσι εδώ σήμερα έχει. Έχουμε ξοδέψει όλη μας τη ζωή προσπαθώντας να χτίσουμε το μέλλον μας και χωρίς τη συναίνεση ή τη συμβολή μας, μας στερείται η δυνατότητα να ελέγξουμε το μέλλον”.

Η Χίλαρι Κλίντον την ευχαρίστησε μέσω Twitter για το θάρρος της να μη μείνει σιωπηλή και η ίδια δέχτηκε συγχαρητήρια από πολλούς πολιτικούς της Πολιτείας.

“Είμαι τρομοκρατημένη ότι, αν τα αντισυλληπτικά δεν λειτουργήσουν ή αν με βιάσουν, οι ελπίδες, οι προσπάθειες και οι προσδοκίες που είχα μέχρι τώρα δε θα μετράνε”.

Το βίντεο της κυκλοφόρησε στα social media και έγινε viral για το θάρρος και την μαχητικότητά της. H Paxton ελπίζει να εμπνεύσει κι άλλους να μιλήσουν και να αντισταθούν σε τόσα συντηρητικά νομοσχέδια που αστυνομεύουν το γυναικείο σώμα και πρόκειται να κάνουν τις ζωές των γυναικών του Τέξας αβίωτες.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από την ομιλία: https://www.youtube.com/watch?v=XpJkErsb7UE&ab_channel=WFAA

Πηγή: https://ampa.lifo.gr/eidiseis/i-mathitria-poy-milise-gia-tis-ektroseis-stin-omilia-apofoitisis/?fbclid=IwAR1FX_qfS_A5gA9JClYcKSBP1rio8eg1nRlQUj0kE-6u2cSBaH_DUR772_c