ΟΧΙ στην υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων – ΝΑΙ στη θέσπιση προστασίας από βία λόγω φύλου

Συμμετέχουμε στην απεργία της 10 Ιουνίου – H συγκέντρωση της Αθήνας 11 π.μ. Πλατεία Κλαυθμώνος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΩΒ

Το νομοσχέδιο που ονομάζεται «για την προστασία της εργασίας» και ήδη συζητείται στη Βουλή, αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων, και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων τμημάτων τους, που είναι οι γυναίκες και οι μετανάστες/τριες, τα οποία πλήττονται σταδιακά τα τελευταία 20 χρόνια, με την εισαγωγή της ευελιξίας και της ατομικής ευθύνης.

Κινείται στην ίδια κατεύθυνση με σχεδόν όλες τις προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες από 2010 και έπειτα. Ο βασικός πυλώνας είναι η αποδυνάμωση της συλλογικής υπόστασης των εργαζομένων, η ελαστικοποίηση του ωραρίου κατά τις ανάγκες του εργοδότη, η διευκόλυνση των απολύσεων και η περιστολή του δικαιώματος στην απεργία.

♦ Πλήττει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης των εργαζομένων, αφού ανοίγει ακόμα μεγαλύτερες πόρτες για τις ατομικές συμβάσεις, με το αδύναμο μέρος της σύμβασης, την εργαζόμενη/εργαζόμενο, να είναι έρμαιο στις διαθέσεις της εργοδοσίας.

♦ Ελαστικοποιεί περαιτέρω τα ωράρια εργασίας, ενώ δίνει τη δυνατότητα και για διακεκομμένα ωράρια εργασίας για τις/τους μερικώς εργαζόμενους.

♦ Καταργεί το 8ωρο, δημιουργώντας συμψηφισμούς των ωρών εργασίας και υπερεργασίας, την οποία υπερεργασία χαρίζει στον εργοδότη και με την ευκαιρία μειώνει τις απολαβές της υπερωρίας.

♦ Διευκολύνει τις απολύσεις

♦ Πλήττει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία και καθιστά τα συνδικαλιστικά στελέχη αλλά και τους συμμετέχοντες /συμμετέχουσες σε μια απεργία, έκθετα σε δικαστικές διώξεις και οικονομικές αποζημιώσεις προς την εργοδοσία.

Η κυβέρνηση στην ενορχηστωμένη υποκριτική προσπάθεια της να αποκρύψει τον άκρως αντιεργατικό χαρακτήρα του ν/σ, φτάνει ακόμη και να εργαλειοποιήσει την κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, εντάσσοντας την επικύρωσή της στο ν/σ. Η επικύρωση της Σύμβασης 190, για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας και αποτέλεσμα του διεθνούς γυναικείου και εργατικού κινήματος  και θα έπρεπε να αποτελέσει ξεχωριστό νομοθέτημα,. Οι γυναίκες απαντάν ότι δεν εξαπατούνται και δεν παραπλανούνται.

Η διεθνής αυτή σύμβαση είναι εξαιρετικά σημαντική για τις γυναίκες κυρίως, και αποτελεί την πρώτη διεθνή σύμβαση, που ρητά αναγνωρίζει το δικαίωμα σε εργασία χωρίς βία και παρενόχληση και αφετέρου γιατί αναγνωρίζει τη σεξουαλική παρενόχληση και την παρενόχληση λόγω φύλου στην εργασία ως μορφές έμφυλης βίας, που επηρεάζουν δυσανάλογα τις γυναίκες. Καλύπτει τη βία και την παρενόχληση όχι μόνον στον χώρο εργασίας αυτόν καθαυτόν, αλλά και σε κάθε χώρο ή περίσταση που σχετίζεται με την εργασία. Αναγνωρίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην άτυπη οικονομία, όπου απασχολείται τo 61% των εργαζομένων παγκοσμίως. Ρυθμίζει για πρώτη φορά τις επιπτώσεις της ενδοοικογενειακής βίας στον κόσμο της εργασίας. Υπό την έννοια αυτή, αποτελεί πρόοδο σε σχέση με το σχετικό ενωσιακό κεκτημένο. Υπογραμμίζουμε ότι η νομοθετική πρόταση δεν συμπεριλαμβάνει τον δημόσιο τομέα, και ζητούμε να συμπεριληφθεί.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις και κάποια κόμματα της Βουλής ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, με το οποίο συμφωνούμε. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει για την ψήφισή του, παρά τις καθολικές αντιστάσεις, καλούμε τα κόμματα να υπερψηφίσουν την 190 ΔΣΕ και τις σχετικές διατάξεις που περιλαμβάνονται για την εφαρμογή της, αλλά να καταψηφίσουν όλα τα υπόλοιπα αντεργατικά άρθρα, τα οποία θα αυξήσουν και τη βία στην εργασία και περί αυτήν, αλλά και τον αυταρχισμό και τον εκφοβισμό. Τονίζουμε ότι κατά την περίοδο του κορωναϊού, έχουν αυξηθεί τέτοιου είδους περιστατικά αφού έχει πληγεί η δυνατότητα συλλογικής αντίστασης.

Επαναλαμβάνουμε ότι για να προστατευθεί η εργασία και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας απαιτείται μείωση των ωρών, κατ’ αρχήν στις 35 εβδομαδιαίως χωρίς περικοπές μισθού, με σταθερές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ότι για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι γονείς, εκτός από τις άδειες που χορηγούνται στους πατέρες, χρειάζεται και αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών συμβολής στη φροντίδα, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας.

Τέλος, καλούμε τις συνδικαλιστικές ενώσεις να απευθυνθούν στον εργαζόμενο πληθυσμό για να μαζικοποιηθούν, να βάλουν ποσοστώσεις φύλου σε όλες τις διαδικασίες τους αλλά και στις εκλεγμένες θέσεις, και καταγγέλλουμε ότι στο δημόσιο διάλογο ελάχιστη μνεία γίνεται για την 190 ΔΣΕ, η οποία υποβάλλεται για κύρωση, έστω και με καθυστέρηση, ενώ απαιτείται να υπάρξουν μηχανισμοί διαχείρισης των καταγγελιών και των περιστατικών βίας. Τα ίδια τα συνδικάτα θα έπρεπε να διαμορφώσουν μηχανισμούς καταγγελιών και ελέγχων, αν και ο στόχος του προτεινόμενου νόμου είναι η αποδυνάμωση και αδρανοποίησή τους.

Θυμίζουμε ότι η βία λόγω φύλου είναι ο σημαντικότερος παράγοντας υποβάθμισης της ζωής των γυναικών, που μας κρατάει στο φόβο, μειώνει την αυτοεκτίμησή μας και την διεκδικητικότητά μας είτε στην αμειβόμενη απασχόληση είτε στο χώρο της αναπαραγωγής.

Η αρχική φωτό είναι από προηγούμενη εργατική διαδήλωση