Οι αθλιότητες του ρεπόρτερ Τσελίκα, του ΣΚΑΪ

Γνωρίζοντας την άκρως σεξιστική παρουσίαση μιας ανυποψίαστης ταξιδιώτισσας, από τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ, την οποία διαπραγματεύεται ο συγγραφέας του κειμένου, αναρωτιόμαστε πού είναι η ΕΣΗΕΑ, πού είναι το πειθαρχικό της, και πού είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Όλα καλά εκεί; Επίσης και ανεξάρτητα από τα ωραία λόγια που γράφει ο κ. Πετρόπουλος για την ταξιδιώτισσα που γνωρίζει, αυτό το είδος “δημοσιογραφίας” για οποιαδήποτε ταξιδιώτισσα ή μη, είναι απαράδεκτο. Σ.Β.

Αλιεύει η Δήμητρα Σιαηλή

Ανάρτηση στο facebook Christos Petropoulos

Επειδή καμιά φορά δεν μου αρέσει να σφυρίζω αδιάφορα, για το live στο λιμάνι που οδήγησε σε εξευτελισμό, δημόσια διαπόμπευση και απειλές εναντίον της πρωταγωνίστριας, θέλω να πω κάτι: Την κοπέλα με το πράσινο ρούχο, τη γνώρισα ως σπουδάστρια για δύο χρόνια και ξέρω πολύ καλά ότι κόπιασε δουλεύοντας, για να καταφέρει να πληρώσει τα δίδακτρα στη σχολή δημοσιογραφίας. Όπως και τα περισσότερα παιδιά που γνωρίζω κάθε χρόνο και δεν τους τρέχουν εούρος από τα μπατζάκια. Στα μαθήματα δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και ήταν πάντα συνεπής στις εργασίες που της ανατέθηκαν. Αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν και άλλοι συνάδελφοι, όπως π.χ η σύζυγός μου η οποία ήταν επίσης καθηγήτριά της. Ως σπουδάστρια απέδειξε ότι διαθέτει ταλέντο για τη δουλειά, ενώ κατανοούσε και αφομοίωνε πλήρως τις τεχνικές του ρεπορτάζ και της έρευνας (η τάξη της ήταν γεμάτη ταλέντα και κάποια κάνουν ήδη τα πρώτα βήματα στο επάγγελμα). Ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή της, καταθέτει ακόμη βιογραφικά όπου μπορεί για να ασκήσει το επάγγελμα, όπως και όλοι οι αξιόλογοι νέοι συνάδελφοι (δόκιμοι) της φουρνιάς της, που προσπαθούν να κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα. Και φυσικά ήταν άνεργη εκτός από έγκλειστη κατά τη διάρκεια της καραντίνας, υποφέροντας όπως όλος ο κόσμος. Επειδή όμως στη δημοσιογραφία κυρίως απολύουν και λιγότερο προσλαμβάνουν πλέον (έστω και με 300 ευρώ), είπε να πάει σε νησί να δουλέψει, όπως κάνει κάθε τουριστική σεζόν, εδώ και χρόνια. Όσο για την εμφάνισή της, πάντα ντυνόταν εντυπωσιακά όπως στο καράβι, γιατί απλά έτσι της γουστάρει. Γενικά έχει το κακό σαν άτομο να κάνει ότι της γουστάρει, αντί ότι γουστάρει ο καθένας και σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την αναμάρτητη και σεμνότυφη κοινωνία μας. Και επειδή κατά παράξενο τρόπο, πάλι έτσι της γουστάρει, ανεβάζει και ότι της γουστάρει στη σελίδα της. Ωστόσο, στο live Τσελίκα τα “περπατημένα” αλλά και ευαίσθητα, απονήρευτα, σεμνά και ευσυνείδητα ματάκια πολλών, σοκαρίστηκαν από την εμφάνισή της και “αποκάλυψαν” με ένα πικρό σχόλιο τα πάντα για αυτήν. Από την άλλη, οι άβγαλτοι σαν και μένα, ως αδαείς νομίζουμε ότι κάτω από τα ρούχα υπάρχουν άνθρωποι και ότι η εμφάνιση δεν είναι καλό εργαλείο για να κρίνεις κάποιον/α. Δεν κερδάμε. Ας είναι. Αυτά. Σχεδόν.

ΥΓ1. Ρε συ Τσελίκα, αποφάσισε ρε μεγάλε και αστείρευτε…..Ρεπόρτερ είσαι; Live Γύπας; Διασκεδαστής; Αυτό που έκανες on air με τα σάλια να τρέχουν, λέγεται ρεπορτάζ για την ενημέρωση της κοινής γνώμης; Ότι και αν ονομάσεις το “ζωντανό” σου, μόλις κατέστρεψες μια νεαρή συνάδελφο (εκτός αν δουλεύεις σε πιάτσα άλλου πλανήτη) και την έβαλες σε μπελάδες με ψυχάκηδες, ημίτρελους και άλλους που την απειλούν. Για σκέψου: Φαντάζεσαι τώρα που τη στοχοποίησες να έχουμε άλλα σχετικά με την προσωπική της ασφάλεια; (χτύπα ξύλο και συ αν έχεις κοντά σου). Θα ήθελες να είσαι ο πατέρας της; (Καλά που δεν σε πήρε χαμπάρι ο άνθρωπος on air). Ή ο αδερφός της; Νταξ μωρέ, δεν πειράζει. Γράψε λάθος. Εσύ πάντως είσαι ωραίος και μάχιμος της ενημέρωσης και τη “δουλειά” την έκανες. Άξιος. Περιμένω στην επόμενη σύνδεση νέο viral live… υλικό για Λούμπεν να σε δοξάσει και τέτοια…. για να γελάμε μωρέ εδώ στο ιντερνέτ. Όχι μόνο καθαρό, αγνό, και ατόφιο δημοσιογραφικό σεξισμό με ψηλές ξανθές που φοράνε μίνι και αντηλιακό στην πλάτη λουόμενης. Ιδέες υπάρχουν (λεφτά όχι). Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις τρικλοποδιά on air σε συνταξιούχο την ώρα που τραβάει λεφτά από ΑΤΜ και στην συνέχεια να τον δείχνεις να σέρνεται στο έδαφος για να τα μαζέψει. Γουστάρεις σεναριάκι; Αν θες στο μοντάρω εγώ γιατί είσαι ωραίος και μετράς.

Υ.Γ2 Στεναχωριέμαι πάντως γιατί σε αυτό το κανάλι που μεταδόθηκε η viral θεματάρα, μπήκα παιδί και βγήκα με παιδί, ζώντας μερικά από τα ωραιότερα χρόνια της ζωής μου και μαθαίνοντας (παραμένω ανεπίδεκτος) δίπλα σε μορφωμένους, ικανότατους, ευσυνείδητους και αξιαγάπητους επαγγελματίες. Αυτά. Τώρα τέλειωσα.