Στα Γλυκά Νερά: Μία ακόμα πικρή γυναικοκτονία

Γράφει η Κατερίνα Πράπα

Κάτσε και σκέψου, πόσες ακόμα;

Μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις και όλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη στυγερή δολοφονία της νεαρής Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, η αστυνομία είχε επαρκή στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι ο δολοφόνος της 20χρονης είναι ο σύζυγος της. Ο ίδιος ύστερα από 7 ώρες ανάκρισης λύγισε και ομολόγησε! Υποστηρίζει ότι το μωρό τους ήταν η αιτία που απέκρυψε το έγκλημα που διέπραξε.

Ύστερα από τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό του συζύγου, η αφαίρεση της κάρτας μνήμης από την κάμερα και το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν που κατέγραψε τους αυξημένους παλμούς πολύ νωρίτερα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είχε καταθέσει την αλήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Καρολάιν είχε ενημερώσει το σύζυγο πως ήθελε να τον χωρίσει. Επιπλέον, φέρεται να ήταν αποφασισμένη να φύγει μαζί με το παιδί και να ψάχνει για ξενοδοχεία στο κινητό της.

Από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος ήταν διατεθειμένος να “βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο” τις έρευνες, μίλησε στα κανάλια με χαρακτηριστική ψυχραιμία και ευχαρίστησε τον κόσμο.

Δεν άργησαν να ακουστούν και οι απόψεις, ότι υπεύθυνοι δεν ήταν άλλοι παρά «Αλβανοί, Πακιστανοί, αναρχικοί, ανώμαλοι σεξουαλικά» (αυτό από κείμενο του Χρήστου Καρασσαβίδη). Η αλήθεια είναι πικρή και δυσκολοχώνευτη για πολλούς αλλά ναι, είναι ο «Έλληνας, ο πλούσιος, ο λευκός, ο καλός σύζυγος» .

Δεν είναι ληστεία, όπως βαφτίστηκε, δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, δεν είναι έγκλημα πάθους από έρωτα, είναι μια ακόμα υπόθεση γυναικοκτονίας. Μια γυναίκα, μια μητέρα, δολοφονήθηκε με το χειρότερο τρόπο από τον σύζυγο της, δίπλα στο μωρό της.

Στην «ασφάλεια και του σπιτιού και του άντρα της» μια ακόμα γυναίκα, έπεσε θύμα ενός φρικτού εγκλήματος. Μια ακόμα γυναίκα δολοφονήθηκε από έναν άνθρωπο που κοιμόταν και ξύπναγε δίπλα του.

Οργή, αγανάκτηση και θυμό μας προκαλούν τα συνεχόμενα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος των γυναικών. Ζητάμε δικαίωση, ζητάμε προστασία. Το φρικτό τέλος της Καρολάιν δεν είναι μια τυχαία δολοφονία, είναι γυναικοκτονία.

Μια ερώτηση κάνε απόψε στον εαυτό σου και σώπασε μετά: πόσες ακόμα;