Σοκ στην Ισπανία από ομοφοβικό έγκλημα-Χιλιάδες στους δρόμους ζητούν δικαιοσύνη

Συγκλονίζει τη χώρα ο μέχρι θανάτου ξυλοδαρμός νεαρού άνδρα, με χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους να απαιτούν δικαιοσύνη για τον 24χρονο Σαμουέλ, καταγγέλλοντας την ομοφοβία και τον φασισμό.

Ο Σάμουελ, ένας 24χρονος νοσηλευτής, βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο χωρίς τις αισθήσεις του και άγρια χτυπημένος έξω από ένα μπαρ στην Λα Κορούνια, στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας.

Νοσηλευτικό προσωπικό επιχείρησε ανάνηψη, όμως δεν κατάφερε να επαναφέρει τον 24χρονο, ο οποίος πέθανε το πρωί του Σαββάτου.

Οι συγγενείς του Σαμουέλ, καταγγέλλουν ομοφοβικό έγκλημα, καθώς το βίαιο περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες μετά το τέλος της εβδομάδας Pride στην Ισπανία..

Χθες το βράδυ χιλιάδες Μαδριλένοι κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας «Δικαιοσύνη για τον Σαμουέλ» και πραγματοποιώντας διαδήλωση με κεντρικά συνθήματα «Σταματήστε την ομοφοβία» και «Μας σκοτώνουν».

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες ισπανικές πόλεις, όπως στη Λα Κορούνια, με τη συμμετοχή σε πολλές περιπτώσεις αρκετών εκατοντάδων ατόμων, σύμφωνα με φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα ανέφερε σήμερα ότι δεν έχουν γίνει προς το παρόν συλλήψεις και πως «δεν έχει αποκλειστεί κανένα σενάριο, ούτε αυτό του εγκλήματος μίσους, ούτε κανένα άλλο».

«Είμαι πεπεισμένος ότι η αστυνομική έρευνα θα οδηγήσει σύντομα στην εύρεση των δραστών της δολοφονίας του Σαμουέλ και θα ρίξει φως στα γεγονότα. Αυτό ήταν μια πράξη βαρβαρότητας, μια αδυσώπητη πράξη. Δικαιώματα και ελευθερίες δεν θα υποχωρήσουν. Η Ισπανία δεν θα το ανεχτεί», είπε σε tweet του ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Πηγή: https://www.efsyn.gr/node/301271