Τα ΕΛ.ΤΑ. πίνουν και άλλο αίμα φυλακισμένων

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Αυξήθηκε το ήδη υπέρογκο ποσόν που χρεώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για αποστολή χρημάτων σε φυλακισμένους. Ήταν 8,5 ευρώ, και τώρα έγινε 10,20, όπως πληρώσαμε πριν λίγες μέρες. Τα 10,20 για να στείλεις ένα 50άρι σε μια κρατούμενη ή έναν κρατούμενο,  με τηλεφωνική επιταγή, είναι το 20% πάνω από το μικρό ποσόν που θα πάρουν οι φυλακισμένοι από φίλες, αλληλέγγυους, οικογένειες. Αυτό το 20% θα μπορούσε να πηγείνει κατευθείαν, ώστε το 50άρι να γίνει 60άρι.

Βέβαια, και 100 να στείλεις, και 200 να στείλεις, το ίδιο κερατιάτικο θα πληρώσεις. Αλλά ποιος στέλνει 100 και 200 ευρώ σε φυλακισμένους; Πολύ λίγοι.

Οι φυλακισμένες και φυλακισμένοι είναι στην πλειοψηφία τους οι πιο φτωχοί άνθρωποι σ’ αυτή τη χώρα. Υπάρχουν βέβαια και οι “νονοί”, όπως ξέρουμε, που έχουν λεφτά μέσα και έξω από τις φυλακές. Υπάρχουν και αυτοί και αυτές που διακινούσαν ναρκωτικά. Πόσοι όμως είναι αυτοί και αυτές στο σύνολο των φυλακισμένων; Σίγουρα η μειοψηφία, όπως δείχνουν αναλυτικές έρευνες που έχουν δημοσιευθεί.

Και τι κάνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μ’ αυτή την υπερεκμετάλλευση της μεταφοράς χρημάτων με βάση το μονοπώλιό τους; Στερούν από τους ανθρώπους που βρίσκονται έγκλειστοι τη δυνατότητα να παίρνουν τηλεφωνικές κάρτες για να επικοινωνούν, να πάρουν τσιγάρα ή κάποια τρόφιμα, να καλύψουν στοιχειώδεις και επείγουρες ανάγκες που τους κρατούν στη ζωή μέσα στο ζόφο του εγκλεισμού τους.

Συγχαρητήρια Ελληνικά Ταχυδρομεία! Βρήκατε τον τρόπο να ενισχύσετε τα έσοδά σας, πίνοντας το αίμα των πιο αδύνατων.