Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αρνείται να ζητήσει συνάντηση με κ. Χρυσοχοίδη

Παρουσιάζει η Σίσσυ Βωβού

Αίτημα συνάντησης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, διά εκπροσώπων της ή δια του Προεδρείου της, έθεσε σήμερα (13/7/21) η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Α΄Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, κ. Ειρήνη Αγαθοπούλου, στην Προέδρο της Επιτροπής, κ. Καραμανλή.

Ο στόχος της συνάντησης, όπως ενημέρωσε η βουλεύτρια, θα ήταν η ενημέρωση και η πλήρης διαλεύκανση των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από την Αστυνομία στην υπόθεση της 18χρονης από την Ηλιούπολη, διότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού, αλλά και για ανάρμοστες συμπεριφορές αστυνομικών υπαλλήλων προς το θύμα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της, «Ζητάμε επίσημη ενημέρωση, γιατί ήρθαν στην επιφάνεια γεγονότα που αμαυρώνουν τον ρόλο της Αστυνομίας και αμφισβητείται η αποτελεσματικότητά της στα μάτια των πολιτών, με συνέπεια να αποτρέπεται ο κόσμος να προβεί σε καταγγελίες».

Το συγκεκριμένο αίτημα υποβλήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου, με θέμα «metoo_greece: Μέτρα για την πρόληψη και καταπολέμηση της ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στον κόσμο της εκπαίδευσης και του αθλητισμού».

Όπως ενημερώνει η κ. Αγαθοπούλου, η πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Καραμανλή, αρνήθηκε το αίτημα, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις δηλώσεις της Αστυνομίας και το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αγνοώντας την πολυπλοκότητα και σοβαρότητα του ζητήματος, που επιβεβαιώνεται και από την Έκθεση του 2020 του Συνηγόρου του Πολίτη για τα περιστατικά αυθαιρεσίας από την Ελληνική Αστυνομία.