Θρίλερ τα μεσάνυχτα: ο Μπογδάνος ακυρώνει απόφαση της προέδρου της Δημοκρατίας;

Γράφει η Φωτεινή Λαμπρίδη/ Αλιεύει η Σίσσυ Βώβου

24/7/2021

Σε ολονύκτιο θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση της παρασημοφόρησης του διασώστη προσφύγων Ιάσωνα Αποστολόπουλου, από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, λόγω παρεμβάσεων της κυβέρνησης.

Την παρασημοφόρηση του κ. Αποστολόπουλου, επρόκειτο να ανακοινώσει σήμερα η κυρία Σακελλαροπούλου, με ευκαιρία την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο Ιάσων Αποστολόπουλος έχει διακριθεί διεθνώς για τη πολυετή συνεισφορά του στη διάσωση των προσφύγων στη Μεσόγειο και σήμερα συνεργάζεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών από την Λιβύη και την Αφρική.

Εχει βραβευθεί από τον δήμαρχο του Παλέρμο που τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη και  το υπουργείο Ναυτιλίας της Δανίας του απένειμε το Ναυτικό Βραβείο 21 για τις διασώσεις του στη ζώνη της Μάλτας.

Η παρέμβαση Μπογδάνου ήταν αιφνιδιαστική και δημιούργησε ερωτηματικά, γιατί ο βουλευτής της ΝΔ δεν είχε καμία δικαιοδοσία να ανακοινώσει θέμα που αφορούσε απόφαση της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Το tvxs επικοινώνησε με τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή διάσωσης στη Σικελία. «Μετά τα μεσάνυχτα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα  από το υπουργείο Εξωτερικών», μας είπε, « στο οποίο ο κ. Ζεβελέκης, που δεν γνωρίζω, μου ανακοίνωσε ότι “με τα νέα δεδομένα, δεν συγκροτείται η υπόθεση της παρασημοφόρησης μου”».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δεν διευκρίνισε ποια είναι τα νέα αυτά δεδομένα. Αλλά o κ. Μπογδάνος σχολιάζοντας στο facebook τις παρόμοιες απόψεις κι άλλων «αγανακτισμένων» οπαδών του, που ρωτούσαν αν..  «προλάβαμε τέτοια ξεφτίλα», έγραψε: «Έγιναν τα δέοντα»

 

Πέρα από τα θεσμικά ατοπήματα όχι απλώς του Κ. Μπογδάνου αλλά όπως φαίνεται και του υπουργείου Εξωτερικών, το βασικό ερώτημα είναι αν η πρόεδρος της Δημοκρατίας  αποδέχθηκε την παρέμβαση. Λόγω της προχωρημένης ώρας το tvxs δεν μπορούσε να εξασφαλίσει μια άμεση επικοινωνία με την προεδρία. Τα ερωτήματα έχουν αποσταλεί με mail και θα δημοσιοποιήσουμε την απάντηση μόλις μας δοθεί.

Στη φωτογραφία, ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος 

Πηγή: https://tvxs.gr/news/ellada/thriler-ta-mesanyxta-o-mpogdanos-akyronei-apofasi-tis-proedroy-tis-dimokratias?