Eισηγήτρια για τη σεξουαλική παρενόχληση η Γκαγκάκη με απόφαση Μπακογιάννη

Αλιεύει η Κατερίνα Πράπα

Προλογίζει η Βέρα Σιατερλή

Πόσο εμπαιγμό πιά θα υποστούν οι γυναίκες από τον δημοτικό άρχοντα Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος όρισε με απόφαση την Κατερίνα Γκαγκάκη εισηγήτρια για τη σεξουαλική παρενόχληση. Πως είναι δυνατόν ένα άτομο που δεν έχει ουδεμία συναίσθηση τι σημαίνει να διακωμωδείς δημοσίως την σεξουαλική παρενόχληση προσφέροντας την αβάντα της ελαφρότητας στον δράστη να είναι αυτή που οι γυναίκες θα εναποθέσουν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο; Ως γνωστόν μετά την κατάπτυστη εκπομπή, με ανοιχτή επιστολή του ΜΩΒ προς τον Δήμαρχο κ. Μπακογιάννη η κα Γκαγκάκη αναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση της στον δήμο Αθηναίων ως πρόεδρος της Τεχνόπολης. Άλλωστε σοβαρές επιπτώσεις και καταδίκες είχαν επιβληθεί και στους συντελεστές της εκπομπής από το ΕΣΡ μετά από μπαράζ καταγγελιών. Τέτοιες κατευθυντήριες δίνονται μια με το νόμο για υποχρεωτική συνεπιμέλεια του Τσιάρα, μια με τις δικαιολογίες της Συρεγγέλα ότι δεν τρέχει και τίποτα, πάντα έτσι ήταν, και τώρα το κερασάκι με την Γκαγκάκη, σιγά μην μαζευτούν οι φαλλοκράτες. Σιγά μην φοβηθούν!!!

Η Κατερίνα Γκαγκάκη διακωμωδούσε το περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ!

Αντιδράσεις φαίνεται πως έχει προκαλέσει η απόφαση αυτή του δημάρχου.

Προκλητική η απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να αναθέσει στην Κατερίνα Γκαγκάκη το ρόλο εισηγήτριας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τη ρατσιστική βία και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Μάλλον ο δήμαρχος πιστεύει πως έχει περάσει αρκετό διάστημα από το σάλο που είχε ξεσπάσει, με την Κατερίνα Γκαγκάκη να συμμετέχει σε ένα κρεσέντο αναπαραγωγής αισχρών σεξιστικών σχολίων, στο πάνελ του Γιώργου Λιάγκα. Εξαιτίας της κριτικής που είχε δεχτεί τότε, η Γκαγκάκη είχε παραιτηθεί. Βέβαια, λίγο καιρό αργότερα ο Μπακογιάννης πάλι θεωρώντας ότι έχει ξεχαστεί το ζήτημα, τη διόρισε αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών!

“Ντροπή στον Μπακογιάννη”

«Ντροπή στον δήμαρχο Μπακογιάννη» ανέφερε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου. Ο ίδιος δημοσιοποίησε την πρωτοφανή απόφαση του δημάρχου Αθηναιών και τονίζει ότι ο Κώστας Μπακογιάννης κανονικοποιεί τον σεξισμό αναθέτοντας στην Γκαγκάκη Κατερίνα εισήγηση για τη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών.

«Φάνηκε ότι ήταν υποκριτική η παραίτησή της από το θέση του προέδρου της Τεχνόπολις όταν σε εκπομπή του Λιάγκα διακωμώδισαν χυδαία σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος φοιτήτριας του ΑΠΘ. Φαίνεται ότι τα τζάκια της άρχουσας τάξης ο σεξισμός έχει την τιμητική του, όπως και στα κυβερνητικά κλιμάκια όπου οι Λιγνάδηδες δρούσαν με κάλυψη» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Πέτρος Κωνσταντίνου ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: https://www.rosa.gr/politiki/eisigitria-gia-ti-sexoualiki-parenoxlisi-i-gkagkaki-me-apofasi-bakogianni/

03.08.2021